Contact
Hoe kunnen wij je helpen?

070 / 233 906 (€0,30 /min)
Ma-vrij: 8u-22u
Zat-zon: 9u30-22u
Feestdagen: 9u30-17u

x
?

Navigateur non supporté

Neckermann.be ne soutient pas cette version de votre navigateur. Afin de surfer plus facilement sur notre site nous vous recommandons de télécharger la dernière version du navigateur.Non, merci
Vakantie Lanzarote

Maak een tocht met de kameel door de lavavelden van het Timanfaya National Park en je zal snel ontdekken waarom dit park ook bekend is onder de naam ‘Fire Mountains’. Dit park is absoluut een must-see van Lanzarote om de vulkanische wonderen te ontdekken. Je ziet er kraters en er komt nog steeds stoom uit de vulkanen. Het kleine gehucht El Golfo, aan de westkust, is een van de populairste bezienswaardigheden in Lanzarote. Lago Verde is een kleine kraterlagune die omgeven is door vulkanische kliffen – een absoluut pareltje van Moeder Natuur.

Het heldere water zorgt ervoor dat duiken een van de populairste activiteiten is op Lanzarote. Er zijn verschillende duikcentra op het eiland en voor elk duikniveau is er een geschikt duikcentrum. Neem zeker een duikje tijdens je reis in Lanzarote en laat je verbazen door murenen, roggen en zeebaarzen. Ontdek de riffen in het ondiep water voor je naar de onderwaterravijnen of de wrakken van Los Erizos duikt (dichtbij Puerto del Carmen). Eens terug aan land kan je op de fiets springen om de rustige plekjes in Lanzarote te ontdekken. Er zijn heel wat fietspaden door de lavavelden terwijl je kan genieten van prachtige uitzichten op de zee.

Je zal nog nooit zo’n prachtige wijngaarden gezien hebben als deze van La Geria. Hier worden de heerlijkste wijnen geproduceerd en je zal versteld staan van deze plek op Lanzarote. Vanuit de lucht gezien lijkt het landschap op een zwarte vulkanische vallei waar talloze hoefijzers op zijn uitgegooid: elke halve maan lijkt wel een wijnstok te hebben. Wanneer je in de buurt van La Geria bent, neem dan zeker eens deel aan een wijnproeverij en bezoek de wijnkelders of bodegas. De laaste wijnjaren van Malvasía en Moscatel zijn echt onovertreffelijk! Proef van de heerlijke tapas in de wijnkelders, die ook dienen als restaurant, zoals El Chupadero, en geniet van de smaken van deze zeldzame wijnen die je waarschijnlijk niet in ons land kan vinden.

De vulkanische oorsprong van Lanzarote is vooral zichtbaar in het Nationaal Park van 50 km², dat oogt als een surrealistisch maanlandschap. Het telt honderden kraters, lavavelden en geisers. Je kan het park gratis bezoeken per bus of per dromedaris, want er is verder geen verkeer toegestaan. Onder begeleiding van een gids kan je een wandeling maken door dit gebied vol verlaten en adembenemend natuurschoon.

Kunstenaar en architect César Manrique werd geboren op Lanzarote. Veel gebouwen en projecten op het eiland zijn van zijn hand, zoals de Mirador del Rio, de Jameos del Agua, de Cueva de los Verdes en het restaurant El Diablo in het Nationaal Park Timanfaya. Zijn voormalige huis, in een lavagrot gebouwd, is opengesteld voor het publiek en toont hoe natuur en woning één geheel vormden.

De Cueva de los Verdes zijn een fenomenale verzameling vulkanische grotten, ontstaan door een combinatie van lavastromen en zeewater. Je kan ze bezoeken tijdens een rondleiding, een unieke ervaring! In de grotten werd een natuurlijke concerthal gebouwd met een schitterende akoestiek.

Playa Blanca straalt de sfeer uit van een vissersdorp en is ideaal voor de toerist die rust zoekt. Er zijn ook voldoende ontspanningsmogelijkheden: mooie witte zandstranden zoals de Papagayo stranden, gezellige boulevards en diverse watersportmogelijkheden waaronder een duikschool. In de jachthaven Marina Rubicon hangt een stijlvolle, relaxte sfeer en vind je veel restaurants, bars en winkels.

De cactustuin op Lanzarote is aangelegd in de vorm van een amfitheater. Het is een creatie van César Manrique, wat leidt tot een eigenzinnige presentatie van de planten en de kunstwerken in de tuin. Met meer dan 6000 cactussen is dit een van de grootste toeristische trekpleisters van Lanzarote.

Op het noordelijke punt van Lanzarote bevindt zich een prachtig, door kunstenaar en architect César Manrique vormgegeven uitzichtpunt: de Mirador del Rio. Vanop een hoogte van 475 meter heb je een fantastisch zicht op het eiland La Graciosa.

Door de vruchtbare vulkanische bodem en het warme klimaat is La Geria een belangrijke wijnstreek in Lanzarote. De druiven worden in putten verbouwd met een muurtje eromheen, om ze te beschermen tegen de wind en om ervoor te zorgen dat ze voldoende vocht uit de grond opnemen. Op sommige plaatsen kan je wijn proeven en een rondleiding krijgen.

Aan de westkust van Lanzarote bevindt zich het kleine plaatsje El Golfo, dat vooral populair is door de bijzondere rotsformaties die er zich bevinden en een klein groen meertje, het Lago Verde. Dit wordt gevuld door ondergronds zeewater. De groene kleur wordt veroorzaakt door algen. Deze schitterende groene lagune is zeker een bezoekje waard!