Contact
Hoe kunnen wij je helpen?

070 / 233 906 (€0,30 /min)
Ma-vrij: 8u-22u
Zat-zon: 9u30-22u
Feestdagen: 9u30-17u

x
?

Navigateur non supporté

Neckermann.be ne soutient pas cette version de votre navigateur. Afin de surfer plus facilement sur notre site nous vous recommandons de télécharger la dernière version du navigateur.Non, merci
Vakantie Montenegro

Hou je van ijzige vlakten en gletsjers? In Durmitor vind je een gigantisch plateau waarin de rivieren Tara en Piva rivieren metersdiepe ravijnen hebben gevormd. Een ideale plek voor een raftingtocht op de woeste rivieren, maar ook om een bewonderende blik te gooien op de 48 bergen. En dan zijn er nog de zeventien gletsjermeren, waarvan het Crno Jezero het meest indrukwekkende is.

Dit oogstrelende natuurpark is na het Yellowstone Park in de VS het oudste natuurpark ter wereld. De grootste trekpleister is het Biogradskabos. Het is meteen een van de drie resterende oerbossen op het Europese vasteland. Ook het Biogradskameer is zeker een bezoekje waard. Het meer wordt omzoomd door machtige bergen van meer dan twee kilometer hoog.

Voor vele orthodoxe christenen is het Ostrogklooster een heilige plaats. Dit komt voornamelijk door de aanwezigheid van enkele heilige relikwieën waaraan geneeskundige krachten worden toegeschreven. Het klooster wordt gevormd door twee afzonderlijke kerken die tegen de rotswand aan zijn gebouwd. De bovenste kerk is opgetrokken in een grot. Een bijzondere bezienswaardigheid!

Van alle populaire badplaatsen in Montenegro ligt Ulcinj het meest zuidelijk. De oude Turkse huizen, de ravissante kerkmoskee en de met mozaïeken gedecoreerde Ratislavaburcht dompelen je onder in een heel speciaal Turks sfeertje. De grootste toeristische trekpleister is echter Velika Plaza, het langste zandstrand van Montenegro. Je geniet er van de heerlijke Montenegrijnse zon en enkele sublieme stranden.

Aan de mooie Kotorbaai vind je het gezellige, bruisende havenstadje Kotor. Je ontdekt er een klein maar fijn historisch centrum dat wordt overheerst door adembenemede gevels in Venetiaanse stijl, een klokkentoren uit de zeventiende eeuw en de magnifieke kathedraal van St.-Tiphun. Je bent er wel een paar uurtjes zoet met het kijken naar deze en andere oogstrelende bouwwerken.

Skadar Lake is het grootste meer op de Balkan en het meest uitgestrekte vogelreservaat op het Europese vasteland. Het is eveneens een van de laatste zoetwatermoerassen ter wereld. Het is dan ook de pleisterplaats bij uitstek van zeldzame vogels. Rond het meer bevinden zich verschillende eilandjes, waarop je een aantal forten, kerken en kloosters ontdekt.

Ben je dol op cultuur? Dan zal Cetinje helemaal je ding zijn. In dit schilderachtige stadje aan de voet van de Lovcen vind je tal van cultureel hoogstaande bezienswaardigheden. Zo is er de mooie Vlaškakerk, het sfeervolle klooster en een indrukwekkend theater. Ook de prachtige gebouwen waarin de ambassades huizen en enkele boeiende musea hengelen naar je aandacht.

Hou je van pittoreske plekjes? Dan moet je zeker eens tot in Herceg Novi afzakken. Dit stadje aan de Adriatische kust heeft tal van troeven, zoals een mengelmoes van diverse bouwstijlen, schilderachtige gevels, een mooi barokklooster en enkele magnifieke bronnen. Hoewel de stad overdag de indruk geeft erg rustig te zijn, is Herceg Novi berucht om zijn bruisende uitgaansleven.