Contact
Hoe kunnen wij je helpen?

070 / 233 906 (€0,30 /min)
Ma-vrij: 8u-22u
Zat-zon: 9u30-22u
Feestdagen: 9u30-17u

x
?

Navigateur non supporté

Neckermann.be ne soutient pas cette version de votre navigateur. Afin de surfer plus facilement sur notre site nous vous recommandons de télécharger la dernière version du navigateur.Non, merci
Vakantie Kroatië

Met meer dan 1.100 eilanden voor de kust is een vakantie in Kroatië een droom voor wie graag op ontdekkingstocht gaat. De stranden zijn verschillend op alle eilanden, maar ze hebben allemaal helderblauw water. Het Zlatni Ratz-strand in Bol is bekend voor zijn zachte witte kiezelstenen, pijnbomen en pittoreske plekjes. Rust er languit op het strand of amuseer je met de vele watersporten die je er kan uitoefenen. Voor een iets rustiger moment neem je de shuttleboot naar Lokrum.

In bijna elke stad van Kroatië zie je de rijke historische en culturele geschiedenis van het land. Ga wandelen in de oude stad van Rovinj of ontdek de geschiedenis van Dubrovnik. Dankzij de goed bewaarde architectuur, de historische monumenten en de tradities is deze geschiedenis nog levendig te voelen. Bezoek zeker de oude stadsmuren in Dubrovnik, waar je getrakteerd wordt op een prachtig zicht over de stad en de Adriatische Zee.

Kroatië is een topvakantiebestemming voor wie houdt van muziek dankzij de culturele ceremonies en de moderne festivals die het hele jaar door georganiseerd worden. Als je op vakantie gaat naar Dubrovnik in juli en augustus, ga dan zeker naar het Summer Festival waar meer dan 80 muziek-, film- en theateroptredens georganiseerd worden in heel de stad. Houd je van dansen? Mis het Summer Salsa Festival in Rovinj dan niet eind juni, wanneer de kleine straatjes, marktplaatsen en stranden omgetoverd worden tot een grote dansvloer.

Deze stad in het uiterste zuiden van Kroatië wordt niet zomaar ‘de parel van de Adriatische Zee’ genoemd. De sfeervolle straatjes, mooie pleinen, prachtige kerken en inspirerende kloosters maken van Dubrovnik een van de mooiste steden van het ‘nieuwe Europa’. Terecht UNESCO Werelderfgoed! De versterkte stad met vestingmuren is bovendien ook een populaire badstad met mooie stranden.

Het bergachtige Istrië is een schiereiland met verschillende schilderachtige steden. Zo ontdek je in Rijeka, de grootste stad van Istrië, tal van bezienswaardigheden. Ook in Rovinj, een in Venetiaanse stijl gebouwd pareltje, is het heerlijk vertoeven. In Opatija is het al barok wat de klok slaat, terwijl je in Pula een van de best bewaarde Romeins amfitheaters ter wereld vindt. Istrië moet je gewoon gezien hebben!

Dubrovnik mag dan wel de meest geliefde badstad van Kroatië zijn, het mooie Hvar, gelegen op het gelijknamige eiland voor de Dalmatische kust, hoeft er nauwelijks voor onder te doen. Ook deze prachtige plek kan uitpakken met een verbluffend mooi historisch centrum, goed onderhouden stranden en een fantastische omgeving.

Deze officieuze hoofdstad van Dalmatië is een belangrijke havenstad die voornamelijk leeft van visserij en toerisme. Trekpleister is het paleis van Diocletanus, dat tal van musea en andere bezienswaardigheden herbergt, maar ook heel wat winkels en een magnifieke kathedraal. UNESCO plaatste het paleis op zijn Werelderfgoedlijst. Split is ook de ideale oversteekplaats naar het mooie eiland Braç.

In de provincie Lika-Senj, vlak bij Plitvice-Jezera, ontdek je dit formidabele natuurpark. Je vindt er maar liefst 16 oogstrelende meren en 90 watervallen. Dit nationaal park werd gedurende duizenden jaren uitgeslepen door het water van de Koranarivier. Het aanpalende bosgebied wordt bevolkt door onder meer beren, een pak zeldzame vogels en wolven.

Op een dertigtal kilometer van Split vind je dit niet al te grote maar uiterst charmerijke stadje. De mooie historische kern ligt op een eiland voor de Dalmatische kust, terwijl de rest van de stad zich op het Kroatische vasteland bevindt. Trogir is een smeltkroes van stijlen, en verzoent prehistorische overblijfselen met vroegchristelijke en oude Kroatische kunst. Absoluut een bezoekje waard!

Deze prachtige archipel voor de westkust van het schiereiland Istrië en is een waar paradijs voor wandelaars. De mooi ingerichte en uitgestippelde wandelroutes voeren je doorheen de wijde natuur, die gekenmerkt wordt door een rijke vegetatie. Bovendien vind je er de Brijuni Zoo (op het eiland Veliki Brun), een open dierentuin waarin de dieren zomaar kunnen rondzwerven. Een belevenis voor jong en oud!

De mooie kuststad Sibenik geniet misschien niet de naam en faam van Dubrovnik en Hvar, maar is toch het kloppende hart van de Sibenik Riviera, een van de mooiste kuststreken van Kroatië. De stad bevindt zich in het midden van enkele prachtige kalken bergruggen en heeft een fabelachtig historisch centrum, een magnifieke kathedraal en een fraaie boulevard vol restaurants en cafés.