Contact
Hoe kunnen wij je helpen?

070 / 233 906 (€0,30 /min)
Ma-vrij: 8u-22u
Zat-zon: 9u30-22u
Feestdagen: 9u30-17u

x
?

Navigateur non supporté

Neckermann.be ne soutient pas cette version de votre navigateur. Afin de surfer plus facilement sur notre site nous vous recommandons de télécharger la dernière version du navigateur.Non, merci
Vakantie Kenia

In de bruisende en levendige hoofdstad Nairobi valt heel wat te zien en te beleven. Kenia is misschien wel het land bij uitstek om avontuurlijke safaritochten te doen. Maar wie wilde dieren van dichtbij wil zien is ook goed af in het AFEW Giraffe Centre Kenia natuurpark. Daar vind je met het Nairobi National Museum tevens het mooiste museum van dit Afrikaanse land.

De Mount Kenya is een van de bekendste bergen van Kenia. Vanuit het indrukwekkende natuurpark dat er omheen ligt heb je bij helder weer een uitstekend zicht op de besneeuwde bergtop van dit gevaarte. Het park zelf is een absolute aanrader. Je maakt er onder meer kennis met wilde dieren als olifanten, neushoorns, mongooses en wilde zwijnen.

Deze havenstad aan de oostkust heeft een historisch centrum dat gevormd wordt door een koraaleiland van ongeveer dertien vierkante kilometer. Het is middels bruggen met het vasteland verbonden. Het centrum zelf is een smeltkroes van stijlen en culturen. De mooiste stranden vind je in het noorden en het zuiden van Mombasa. Je kan ook duiken naar enkele prachtige koraalriffen.

Vanuit dit mooie natuurreservaat in Masai-gebied geniet je van een adembenemend zicht op de machtige Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Je komt er terecht in een landschap dat is bezaaid met acaciabossen, moerassen en wilde gras- en struiksavannes. Wedden dat dit nationale park een van de hoogtepunten van Kenia-reis wordt?

Van alle natuurreservaten in Kenia is de Masai Mara wellicht het bekendste en mooiste. Elk jaar ondernemen miljoenen dieren een trektocht van de Serengeti-woestijn naar dit bijzondere reservaat. Hier leven ook de Masai, de oorspronkelijke bewoners van Kenia. Deze boomlange mensen gaan gehuld in kleurrijke kledij en dragen vaak een speer bij zich. Geen paniek, ze ontvangen je met open armen.

Als je vogels wil observeren moet je in de Great Rift Valley zijn. Deze gigantische scheur in de aardkorst loopt van Jordanië tot Mozambique, en doorkruist ook Kenia, waar ze het breedst is. In de vallei bots je op tal van vulkanen en meren. Deze meren zijn de pleisterplaats van honderden vogelsoorten, waaronder vooral pelikanen en flamingo’s.

Jaarlijks zakken tienduizenden toeristen naar het Nakuru meer af om er de prachtige vogels te bewonderen. De belangrijkste trekpleister zijn de duizenden flamingo’s die hier leven en broeden, en het water een rozerode schijn geven. Naast vogels leven in de omgeving van het meer ook tal van andere dieren in het wild, zoals buffels, luipaarden, neushoorns en giraffen. Een aanrader voor je Kenia-trip.