Contact
Hoe kunnen wij je helpen?

070 / 233 906 (€0,30 /min)
Ma-vrij: 8u-22u
Zat-zon: 9u30-22u
Feestdagen: 9u30-17u

x
?

Navigateur non supporté

Neckermann.be ne soutient pas cette version de votre navigateur. Afin de surfer plus facilement sur notre site nous vous recommandons de télécharger la dernière version du navigateur.Non, merci

 

DAG 1: Brussel - Gran Canaria

Verwelkoming door de Nederlandstalige reisbegeleider op de luchthaven van Brussel. Vertrek met Brussels Airlines naar Gran Canaria. Aankomst op de luchthaven en transfer naar het hotel. Check-in. Vrije tijd en avondmaal.

 

DAG 2: Chira - in het Rijk der Guanchen

De eerste wandeling start in het weidse dal van Chira. Op 1000 meter boven de zeespiegel ligt het grootste stuwmeer van het eiland. Levenbelangrijk voor de omliggende akkerlanden en bananenplantages in het Zuiden. We wandelen over de stuwdam naar de hoogvlakte van Llanos de la Palma. Omgeven door typische Canarische vegetatie bereiken we het fort Morro Santiago. Langs smalle paadjes en een kloof wandelen we verder tot Eremita de Santiago waar de bus ons opwacht. (Klimmen: 350 m., dalen: 100 m., lengte: 9 km., tijd: 3 à 4 uur)

 

DAG 3: Santa Lucia - het geschenk van de koningen

De rit naar het startpant van deze wandeling is al een belevenis op zich: eng, smal en met verschillende haarspeldbochten slingert de weg omhoog over de Barranco de Tirajana. Onderweg geniet je van adembenemende vergezichten. De wandeling start aan de machtige rotsblok Fortaleza Grande. We wandelen door palmboombossen afgewisseld door Canarische dorpjes met hun typische stenen huizen. Tot slot wandelen we naar de bergketen waar ook het stadje Santa Lucia ligt. Rond de oudste kerk van Gran Canaria ligt dit prachtige oord dat we nog even verkennen alvorens terug te keren naar het hotel. (Klimmen: 400 m., dalen: 100 m., lengte: 12 km., tijd: 3 à 4 uur)

 

DAG 4: Vrije dag

Na twee actieve dagen is het tijd voor een welverdiende rustdag. We voorzien vrije tijd om uit te rusten aan het zwembad of een uitstapje te doen.

 

DAG 5: Roque Nublo - in het rijk van vader en zoon

Het wandelgebied voor vandaag is de Ur-krater, ooit 3000 meter hoog, nu blijven er nog slechts enkele delen over. We bevinden ons in het centrum van het eiland en wandelen langs diepe kloven en steile rotswanden naar de Roque Nublo op 1813 m hoogte. Met een beetje fantasie herken je in deze rotsformatie een vader en zoon. Van hieruit heb je een mooi zicht op de verschillende vegetaties in de omgeving. Langs een oude koningsweg wandelen we verder naar een mooi gelegen stuwmeer en genieten van het zicht op het dal van La Caluta. De bus wacht ons op aan het Mirador de Beccera. (Klimmen: 500 m., dalen: 500 m., lengte: 11 km., tijd: 3 à 4 uur)

 

DAG 6: Guayadeque - de holwongingen van Cueva Blanca

Deze wandeling start aan de Caldera de los Morteles, één van de vele kraters op het eiland. Langs een smalle kloof stijgen we langs landbouwterrassen en oude holwoningen tot over een bergrug. Vanaf de top La Brena zien we de indrukwekkendste kloof van Gran Canaria: Barranco de Guayadeque. Nadien dalen we af naar het dal. (Klimmen: 500 m., dalen: 400 m., lengte: 10 km., tijd: 3 à 4 uur)

 

DAG 7: Vrije dag

Afhankelijk van je humeur kun je zonnebaden, winkelen of de tips van je reisbegeleider volgen en de bezienswaardigheden van de omgeving op eigen houtje verkennen.

 

DAG 8: Gran Canaria - Brussel

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven en vlucht terug met Brussels Airlines naar Brussel.

 

Algemeen

Tijdens een wandelweek zijn er steeds 4 wandelingen inbegrepen. Reken op een 3 à 4 uur wandelen per wandeling. De wandelingen zijn licht tot middelzwaar. De wandelpaden zijn niet gevaarlijk, maar een goede wandelervaring en conditie zijn noodzakelijk. Neem zeker ook je stevige wandelschoenen mee.

 

HOTEL

Abora Continental by Lopesan hotels***
Gran Canaria, Spanje

Hotel Abora Continental is een volledig gerenoveerd 3-sterrenhotel op slechts ca. 300 m. het strand en 200 m. van het winkelcentrum Tropical. Je verblijft in all inclusive. De maaltijden worden geserveerd in het buffetrestaurant met themahoeken en show-cooking. Er zijn ook 2 bars en 2 snackbars. Na het wandelen kan je zwemmen in een van de 2 zwembaden.

PRIJZEN

VERTREK2 PERS. X2A1 PERS. X1A
30/11/2019€ 879€ 1054
24/01/2020€ 879€ 1054

€ 55 extra korting per persoon ouder dan 55 jaar


Prijzen zijn per persoon in EUR op basis van het kamertype zoals beschreven. De prijzen zijn op basis van beschikbaarheid en onder voorbehoud van wijzigingen. Het aantal eenpersoonskamers per reis is beperkt en steeds op aanvraag.
 

Troeven

 • Gevarieerde wandelingen met professionele begeleiding
 • Lekkere maaltijden in het hotel
 • Recent gerenoveerd hotel vlakbij het centrum van Playa del Inglés

PRAKTISCHE INFO

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines heen en terug inclusief taksen
 • 23 kg ruimbagage + 12 kg handbagage
 • Transfer van de luchthaven naar het hotel en terug en tijdens de uitstappen
 • 7 overnachtingen in all inclusive in hotel Abora Continental***
 • 4 wandelingen + transfers
 • Gekwalificeerde Nederlandstalige wandelgids
 • Nederlandstalige reisbegeleider vanuit Brussel


Niet inbegrepen:

 • Dranken en maaltijden tijdens de wandelingen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Niet-vermelde diensten

 

Deze reis is gegarandeerd vanaf 15 deelnemers.


Reisdocumenten en formaliteiten

Reizigers met de Belgische nationaliteit hebben een geldige identiteitskaart nodig.