Contact
Hoe kunnen wij je helpen?

070 / 233 906 (€0,30 /min)
Ma-vrij: 8u-22u
Zat-zon: 9u30-22u
Feestdagen: 9u30-17u

x
?

Navigateur non supporté

Neckermann.be ne soutient pas cette version de votre navigateur. Afin de surfer plus facilement sur notre site nous vous recommandons de télécharger la dernière version du navigateur.Non, merci

 

DAG 1: Brussel - Comiso - Ragusa

Ontmoeting met de Nederlandstalige reisbegeleider op de luchthaven in Zaventem. Vlucht Brussel - Comiso. Na aankomst op de luchthaven van Comiso, transfer naar de regio van Ragusa. Check-in, diner enovernachting in hotel Mediterraneo. (-/-/D)

 

DAG 2: Ragusa - Piazza Armerina - Agrigento

Vandaag staat een topper op het programma: een bezoek aan de Vallei der Tempels in Agrigento. Je ziet er de prachtig bewaarde tempel van Concordia naast de ruïnes van heiligdommen gewijd aan Juno,Hercules, Jupiter, Castor en Pollux. Op de grond ligt een gigant, een afschrikwekkende reus met lange haren en geschubde drakenstaarten. Daarna rijden we door de golvende wijnheuvels diep het binnenlandin, naar Piazza Armerina. De blikvanger hier is de ‘Villa del Casale’, een Romeinse villa die wereldbekend is om zijn verfijnde vloermozaïeken. Je bezoekt dit monument met een lokale gids. Diner en overnachting in hotel Tre Torri. (O/-/D)

 

DAG 3: Agrigento - Selinonte - Ségeste - Palermo

We verlaten Agrigento en ontdekken verder het westen van het eiland. Selinonte wordt tot een van de belangrijkste archeologische sites op het eiland gerekend. Je bezoekt er de Acropolis met prachtigbewaarde Grieks-Romeinse tempels op de oostelijke heuvel. Segesta is een Hellenistische stad waar vooral de tempel in Dorische stijl bekend is. Diner en overnachting in Hotel San Paolo Palace. (O/-/D)

 

DAG 4: Palermo - Monreale - Palermo

In Palermo, de hoofdstad van Sicilië, bezoek je het levendige centrum met zijn barokke kerken en kleurrijke openluchtmarktjes. Het Teatro Massimmo, het grootste operahuis van Italië en hetneoclassicistische Teatro Politeama kun je van buitenaf bezichtigen. We bezoeken de imposante kathedraal van Palermo. Typerend voor de kathedraal is de mix van bouwstijlen door een lange geschiedenisvan verbouwingen en restauraties. Daarna staat het Palazzo dei Normanni op het programma en de Capella Platina. Uitkijkend over Palermo ligt het stadje Monreale. Een lokale gids brengt je langs de schitterende kathedraal vol gouden mozaïeken, waaronder het immense (7 op 13 m) ‘Chritus Pantocrator’. Indien gewenst is er ook een bezoek mogelijk aan het benedictijnenklooster, met een mooie kloostertuin die omgeven is door een kruisgang. Diner en overnachting in het hotel. (O/-/D)

 

DAG 5: Palermo - Céfalu - Savoca - Forza d'Agro - Taormina

Cefalù heeft zijn naam te danken aan de steile rots in de vorm van een hoed, die hoog boven het schilderachtige badplaatsje uittorent. Je wandelt door het charmante vissersdorp met zijn pittoreskestraatjes en adembenemende kustlijn. Op het Piazza Duomo staat de belangrijkste bezienswaardigheid die nog dateert uit de tijd van de overheersing door de Noormannen: de kathedraal Il Duomo. Savocaen Forza d’Agro zijn 2 pittoreske dorpen waar scènes uit ‘The Godfather’ werden opgenomen. Geniet van de authentieke sfeer in deze magnifieke bergdorpen. Diner en overnachting in hotel Baia Azzura inTaormina. (O/-/D)

 

DAG 6: Taormina - Etna - Taormina

De Etna, ook wel ‘Mongibello’ genoemd, is de tweede hoogste vulkaan van Europa (3329 m) en steekt met kop en schouders uit boven het Oost-Siciliaanse landschap. Vandaag staat een adembenemende ritnaar de top op het programma, of toch bijna. De bus brengt je tot op 1800 m, waar je reeds enkele kleinere kraters kan bekijken. Wil je helemaal naar boven dan kan dit met de kabelbaan, per 4x4 of metalpinegidsen. In de namiddag staat een bezoek gepland aan het enorm geliefde Taormina, de toeristische hoofdstad van Sicilië. Ook het Grieks-Romeinse theater, met zijn postkaartachtige vulkaanpanorama,staat op het programma. Daarna is er vrije tijd voorzien om de stad op eigen houtje te ontdekken. Wandel door het autovrije centrum met zijn leuke winkeltjes, ouderwetse barbiers en gezellige trattoria’s. Zin in een verfrissing? Proef dan een granita in de Bam Bar. (O/-/D)

 

DAG 7: Taormina - Catania - Syracuse - Ragusa

Na het ontbijt staat de stad Catania op het programma, de 2e grootste stad van Sicilië op het vlak van het aantal inwoners. Na een verkennende wandeling door de stad is er nog wat vrije tijd voorzien. Doe zoals de locals en spendeer een uurtje op een terrasje op een schaduwrijk plein met een espresso in de hand of bezoek een van de vele theaters. De havenstad Syracuse en het schiereiland Ortygia hebben al menig hart veroverd. Een lokale gids dompelt je onder in dit prachtig stukje Sicilië en neemt je mee op een wandeling door het historische centrum. Wist je trouwens dat Archimedes zijn hele leven in Syracuse heeft gewoond en gewerkt? Hier sprong hij uit zijn bad en rende naakt de straat op terwijl hij “Eureka!” riep. De ingang van de haven wordt bewaakt door het Castello Maica, een indrukwekkende citadel. Diner en overnachting in hotel Mediterraneo in Ragusa. (O/-/D)

 

DAG 8: Ragusa - Comiso - Brussel

Na het ontbijt een transfer naar de luchthaven van Comiso voor de terugvlucht naar Brussel. (O/-/-)

 

PRIJZEN

VERTREK 2 PERS. A2A 1 PERS. A1A
15/06/2019 € 999 € 1209
24/08/2019 € 999 € 1209
07/09/2019 € 999 € 1209


Prijzen zijn per persoon in EUR op basis van het kamertype zoals beschreven. De prijzen zijn op basis van beschikbaarheid en onder voorbehoud van wijzigingen. Het aantal eenpersoonskamers per reis is beperkt en steeds op aanvraag.
 

Troeven

 • Vallei der tempels in Agrigento
 • Selinonte: 270 ha cultuur en geschiedenis
 • Bezoek aan de Etna

PRAKTISCHE INFO

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vluchten met Brussels Airlines heen en terug inclusief taksen
 • 1 stuk ruimbagage 23 kg + 1 stuk handbagage 12 kg
 • Alle transfers tijdens de rondreis
 • Verblijf in de genoemde hotels of gelijkwaardig
 • Vermelde maaltijden (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
 • Excursies en toegangsgelden zoals omschreven
 • Engelstalige lokale gidsen ter plaatse tijdens alle bezoeken
 • Nederlandstalige reisbegeleider vanuit Brussel


Niet inbegrepen:

 • Niet vermelde maaltijden
 • Dranken tijdens de maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde diensten en excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Toeristenbelasting ter plaatse te betalen

 

Deze reis is gegarandeerd vanaf 15 deelnemers.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.


Reisdocumenten en formaliteiten

Reizigers met de Belgische nationaliteit dienen in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart.