Contact
Hoe kunnen wij je helpen?

070 / 233 906 (€0,30 /min)
Ma-vrij: 8u-22u
Zat-zon: 9u30-22u
Feestdagen: 9u30-17u

x
?

Navigateur non supporté

Neckermann.be ne soutient pas cette version de votre navigateur. Afin de surfer plus facilement sur notre site nous vous recommandons de télécharger la dernière version du navigateur.Non, merci

 

DAG 1: Brussel - Bourgas

Rechtstreekse Brussels Airlines vlucht naar Bourgas. Transfer naar het hotel voor diner en overnachting in het hotel Aqua****. (-/-/D)

 

DAG 2: Bourgas - Arbanassi - Veliko Tarnovo - Tryavna

Na het ontbijt vertrek naar Arbanassi, de zomerverblijfplaats van de oude koningen van Bulgarije en een bergdorp met mooie historische huizen. Je bezoekt het Konstantalieva-huis en de geboortekerk. Na de lunch rit naar Veliko Tarnovo, de middeleeuwse hoofdstad van het tweede Bulgaarse Rijk met een duizelingwekkende ligging op de rand van een gapende rivierkloof. De stad staat ook bekend als de “Stad van de Tsaren” en is gebouwd op 3 heuvels. Je ziet er prachtige paleizen van vroegere Bulgaarse keizers en adellijke woningen. Nadien rij je door naar Tryavna, een pittoresk bergstadje bekend om zijn ambachten. Diner en overnachting in hotel Seasons***. (O/L/D) 

 

DAG 3: Tryavna - Etara - Kazanlak

Na het ontbijt bezoek je het Daskalov-huis waar je prachtige houtsnijwerken bewondert die eeuwenlang dienst deden als versiering voor boerderijen, woningen en kerken. Na een rit door het imposante Balkangebergte kom je aan in Etara voor een bezoek aan het openluchtmuseum. Hier krijg je een mooi overzicht van 300 jaar ambachten uit deze regio. Na de lunch rij je langs de Shipka-pas naar Kazanlak. Bezoek aan de oudste privédistilleerderij van rozenolie. In mei en juli is de regio een bloementapijt van rozen. Diner en overnachting in hotel Palace****. (O/L/D)

 

DAG 4: Kazanlak - Sofia

Na het ontbijt vertrek naar Sofia. Tijdens een stadsrondrit rij je langs brede boulevards met majestueuze gebouwen uit de 19e eeuw. Je bezoekt de middeleeuwse basiliek en de neobyzantijnse Alexander Nevski-kathedraal, een van de grootste orthodoxe kerken ter wereld met een indrukwekkende verzameling iconen. Na de lunch is er vrije tijd om de stad te verkennen. Diner en overnachting in hotel Budapest****. (O/L/D)

 

DAG 5: Sofia - Rilaklooster - Bansko

Ontbijt. Bezoek aan het Rilaklooster, het grootste en meest gekende klooster van de Balkan. Het gebedsoord werd opgericht in 930 door kluizenaar Johannes van Rila die er ook begraven ligt. Het pelgrimsoord is een prachtig voorbeeld van Bulgaarse renaissance en staat niet voor niets op de Unesco Werelderfgoedlijst. Nadien bezoek je nog een imposante en magische plek, nl. de kerk van de Heilige Maagd met mooie fresco’s. Lunch met lokale producten. Rit naar Bansko, een pittoresk skistation waar de charme van de 18e en 19e eeuw bewaard bleef. In de kerk van de Heilige Drievuldigheid zijn de kunstwerken zo mooi dat de stad een kunstschool werd voor deze uniek stijl. Diner en overnachting in hotel Premier Mountain Luxury Resort*****. (O/L/D)

 

DAG 6: Bansko - Plovdiv

Ontbijt en rit naar Plovdiv, de 2e grootste stad van Bulgarije. Lunch in een traditioneel restaurant in het oude centrum. Nadien volg je de gids door de smalle steegjes met mooie woningen uit de 18een 19e eeuw. In het Hindlian-huis zie je authentieke fresco’s en kostbare meubelen. In het Romeinse openluchttheater uit de 2e eeuw worden er nog steeds regelmatig in de zomer concerten georganiseerd.Diner en overnachting in hotel Grand Hotel Plovdiv****. (O/L/D)

 

DAG 7: Plovdiv - Nessebar - Bourgas

Na het ontbijt rij je terug naar de zonnige stranden aan de Zwarte Zee. Nessebar is een van de oudste steden van Europa met een gezellig oud centrum. Na de lunch staat er nog een boottocht van een uurtjeen een wandeling door het centrum op het programma. Onderweg naar Bourgas is er nog een tussenstop voor een wijndegustatie. Diner en overnachting in hotel Aqua****

 

DAG 8: Bourgas - Brussel

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven voor de rechtstreekse vlucht naar Brussel. (O/-/-)

 

PRIJZEN

VERTREK 2 PERS. A2A 1 PERS. A1A
28/04/2019 € 699 € 832
09/07/2019 € 999 € 1132
01/09/2019 € 699 € 832
15/09/2019 € 699 € 832


Prijzen zijn per persoon in EUR op basis van het kamertype zoals beschreven. De prijzen zijn op basis van beschikbaarheid en onder voorbehoud van wijzigingen. Het aantal eenpersoonskamers per reis is beperkt en steeds op aanvraag.
 

Troeven

 • 8-daagse rondreis langs cultureel erfgoed
 • O.a. Arbanassi, Sofia en Plovdiv
 • Bezoek aan een rozenolie distillerij in Damascena

PRAKTISCHE INFO

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vluchten met Brussels Airlines heen en terug inclusief taksen
 • 1 stuk ruimbagage 23 kg + 1 stuk handbagage 12 kg
 • Alle transfers tijdens de rondreis
 • Verblijf in de genoemde hotels of gelijkwaardig
 • Vermelde maaltijden (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
 • Excursies en toegangsgelden zoals omschreven
 • Engelstalige lokale gidsen ter plaatse tijdens alle bezoeken
 • Nederlandstalige reisbegeleider vanuit Brussel


Niet inbegrepen:

 • Niet vermelde maaltijden
 • Dranken tijdens de maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde diensten en excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Toeristenbelasting ter plaatse te betalen

 

Deze reis is gegarandeerd vanaf 15 deelnemers.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.


Reisdocumenten en formaliteiten

Reizigers met de Belgische nationaliteit dienen in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart.