Contact
Hoe kunnen wij je helpen?

070 / 233 906 (€0,30 /min)
Ma-vrij: 8u-22u
Zat-zon: 9u30-22u
Feestdagen: 9u30-17u

x
?

Navigateur non supporté

Neckermann.be ne soutient pas cette version de votre navigateur. Afin de surfer plus facilement sur notre site nous vous recommandons de télécharger la dernière version du navigateur.Non, merci

 

DAG 1: Brussel - Ohrid - Tirana

Onthaal op de luchthaven van Ohrid en transfer naar de hoofdstad van Albanië. Tirana bruist van energie en er valt altijd wel iets te beleven, zowel overdag als ‘s avonds. Overnachting in hotel Prestige**** op 1 km van het stadscentrum. (-/-/D)

 

DAG 2: Tirana - Kruja - Tirana

Na het ontbijt trek je naar Kruja. Deze historische stad bevindt zich op de top van een heuvel, op 600 m boven de zeespiegel en biedt een panoramisch uitzicht. Dankzij een geslaagde combinatie van natuur, geschiedenis, traditionele keuken en lifestyle is Kruja een van de belangrijkste trekpleisters in Albanië. Je verkent “The Castle”, de citadel van de nationale held Skanderbeg met binnenin het Nationale Museum “Gjergj Kastrioti Skanderbeg”. Hierna is het tijd om kennis te maken met de Albanese tradities en levensstijl tijdens een bezoek aan de bazaar. Rit terug naar Tirana, waar je tijdens een wandeling een veelheid aan kleurrijke gebouwen, trendy koffiebars en groene parken ontdekt. Maak op het centrale plein kennis met het standbeeld van Skanderbeg. Nadien bewonder je de Et’hem Beu-moskee. Verder breng je een bezoek aan het Nationaal Historisch Museum. Bunk Art 2, een van de nieuwste musea, laat je kennismaken met overblijfselen van het communistisch regime. Overnachting in hotel Prestige. (O/-/D)

 

DAG 3: Tirana - Ardenica - Apollonia - Vlora

Ontbijt. Vandaag rit naar Apollonia, een van de meest bekende archeologische sites van het land en sinds kort een nationaal archeologisch park. Onderweg houden we halt aan het klooster van Ardenica. Bij aankomst in Apollonia bezoek aan het Odeon en het binnenhof van het klooster met een kerk in Byzantijnse stijl die vermoedelijk in de 14e eeuw is gebouwd. Hier ontdek je enkele monumenten zoals de Encircling Wall, het Bouleuterion, het huis met de mozaïeken en het Nymfaeum. In de namiddag bereik je de havenstad Vlora. In deze stad werd de onafhankelijkheid van Albanië uitgeroepen. Overnachting in hotel Regina ****in Vlora. (O/-/D)

 

DAG 4: Vlora - Saranda - Butrint - Gjirokastër

Na het ontbijt vertrek richting Saranda. De indrukwekkende kustweg biedt prachtige panorama’s op de Ionische Zee. Stop in het Nationale Park van Llogara om te genieten van het uitzicht. Onderweg passeer je langs de kleine kustdorpjes Dhermi en Himara. In de buurt van Saranda ontdek je de oude stad Butrint, die tot Unesco Werelderfgoed is uitgeroepen. Aanvankelijk werd de stad ingenomen door Griekse kolonisten. Nadien rit naar Gjirokastër (Unesco Werelderfgoed), een stad met een mooie en heel bijzondere architectuur. Overnachting in Hotel Cajupi****. (O/-/D)

 

DAG 5: Gjirokastër - Berat

Na het ontbijt maak je kennis met de burcht die o.m. als locatie dient voor het bekende Nationale Festival van folklorezang en -dans. Hier bevindt zich ook een wapenmuseum met wapens uit WOI. Nadien bezoek aan het Etnografisch Museum. Vervolgens rit naar een andere Unesco-stad, namelijk Berat, de parel van de Albanese oudheid en architectuur. Overnachting in hotel Grand White City****. (O/-/D)

 

DAG 6: Berat - Pogradec

Ontbijt. Berat vormt een wonderlijke mix van oosterse en westerse culturen, gebruiken en tradities. De oude gebouwen met grote ramen zullen ongetwijfeld indruk op je maken. Vanaf de Citadel heb je een mooi uitzicht op de rivier, de moderne stad alsook de oude christelijke wijk aan de overkant van de rivier. Rit naar Pogradec, een grensstadje gelegen aan het meer van Ohrid. Overnachting in hotel Enkelana***(*). (O/-/D)

 

DAG 7: Pogradec - Ohrid

Na het ontbijt trek je de grens over naar de oostelijke oevers van het meer van Ohrid. Onderweg stop je bij het klooster van Sveti Naum. Te midden een weelderige natuur, op de plek waar de rivier CrnDrim in het meer uitmondt, is het klooster van Sveti Naum een toevluchtsoord van rust in de meest zuidwestelijke hoek van Macedonië. Vervolgens verder naar de oude stad Ohrid die door Unesco op deWerelderfgoedlijst is opgenomen. Je ontdekt de kathedraal St. Sofia (11e eeuw), het Oude theater (2e eeuw v.C.), de galerij van iconen en de kerk van de Heilige Moeder Gods (13e eeuw). Overnachting in hotelMillenium Palace ****. (O/-/D)

 

DAG 8: Ohrid - Brussel

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht. (O/-/-)

 

PRIJZEN

VERTREK2 PERS. A2A1 PERS. A1A
17/06/2019€ 699€ 818
15/07/2019€ 849€ 968


Prijzen zijn per persoon in EUR op basis van het kamertype zoals beschreven. De prijzen zijn op basis van beschikbaarheid en onder voorbehoud van wijzigingen. Het aantal eenpersoonskamers per reis is beperkt en steeds op aanvraag.
 

Troeven

 • 4 sites van het UNESCO werelderfgoed
 • Uitstekende keuken
 • Lage kosten ter plaatse

PRAKTISCHE INFO

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vluchten met Brussels Airlines heen en terug inclusief taksen
 • 1 stuk ruimbagage 23 kg + 1 stuk handbagage 12 kg
 • Alle transfers tijdens de rondreis
 • Verblijf in de genoemde hotels of gelijkwaardig
 • Vermelde maaltijden (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
 • Excursies en toegangsgelden zoals omschreven
 • Engelstalige lokale gids tijdens alle bezoeken
 • Nederlandstalige reisbegeleider vanuit Brussel


Niet inbegrepen:

 • Niet vermelde maaltijden
 • Dranken tijdens de maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde diensten en excursies
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Toeristenbelasting ter plaatse te betalen

 

Deze reis is gegarandeerd vanaf 15 deelnemers.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.


Reisdocumenten en formaliteiten

Identiteitskaart, minimum nog 3 maanden geldig na terugkeer