Vakantie Elzas

Vakantie Elzas

Tussen het Zwarte Woud en de Vogezen ligt een veelzijdig stukje Frankrijk: de Elzas. Ontdek het rijke erfgoed en het prachtig glooiende landschap van deze streek. Er wacht je een heerlijke vakantie en Alsace!

Traditionele wijndorpjes

De Route des Vins, de levensader door deze regio, ligt bezaaid met pittoreske dorpjes die je graag verwelkomen. Breng tijdens je vakantie in de Elzas zeker een bezoekje aan Riquewihr. Je kunt er verdwalen in de smalle straatjes met vakwerkhuizen en wandelen langs de oude verdedigingsmuren. Ook Ribeauvillé en Eguisheim mogen niet op je programma ontbreken. Onderweg spot je ongetwijfeld een van de vele ooievaarsnesten!

Smaken van de Elzas

Een reis naar de Elzas is niet compleet zonder een kennismaking met de lokale keuken. Hier proef je van de hartige flammenküche, de choucroute garnie en de heerlijke coq-au-vin. Nip bij al dit lekkers zeker van een glaasje witte vin d’Alsace!

Culturele weelde

Deze regio telt ook enkele topsteden. De wijk La Petite Venise in Colmar is dankzij haar steegjes, kabbelend riviertje en bloemenbalkons een pareltje dat je niet mag missen. Wie houdt van musea, moet naar Mulhouse, nabij de Zwitserse grens. Ook de kathedraal van Straatsburg is een must see tijdens je vakantie in de Elzas!

Ontdek de Elzas

Ook zin gekregen in een reis naar de Elzas? Ontdek dan snel ons aanbod, met laagsteprijsgarantie, online of in een van onze vakantiewinkels.