Vakantie Bretagne

Vakantie Bretagne

Naar Bretagne tegen de laagste prijs!

De woeste kusten, eeuwenoude legendes en ooit aanwezige zeelieden geven Bretagne een heel eigen karakter. Op amper enkele uurtjes rijden sta je in dit meest westelijke deel van Frankrijk, waar heel wat moois je te wachten staat. We nemen je graag al even mee op reis naar Bretagne!

Genieten aan de groene kust

Wie Bretagne binnenstapt, komt terecht aan de wondermooie Côte d’Emeraude. Een van de pareltjes langs deze smaragdkust is Saint-Malo, een oud piratennest. Het is er leuk winkelen in het historisch centrum en de wandeling op de stadsmuren met prachtig zicht op zee is een aanrader. Iets meer in het binnenland ligt het middeleeuwse stadje Dinan. Het kasteel en de gezellige steegjes met vakwerkhuisjes maken het er aangenaam kuieren.

Vers uit de zee

Fijnproevers zitten helemaal goed met een vakantie naar Bretagne. Vis, mosselen en schaaldieren spelen hier immers een hoofdrol in de regionale keuken. In Cancale kan je de oestervangst van dichtbij meemaken en op de dijk vind je er tal van geweldige zeevruchtenrestaurants. Proef zeker ook de Bretoense pannenkoeken, die zowel in een zoete als zoute variant bestaan. De zoute ‘galettes’ worden opgevuld met onder meer kaas, ham en eieren.

Mysterieuze rotsblokken

Bretagne bevat nog heel wat sporen van haar Keltische verleden. Maak tijdens je vakantie naar Bretagne zeker tijd voor een bezoekje aan het geheimzinnige Carnac. In dit stadje staan meer dan 3000 menhirs in raadselachtige formaties. Een gids vertelt je graag meer over de religieuze betekenis van deze megalieten.

Jouw vakantie in Bretagne

Er even tussenuit knijpen in Bretagne met laagsteprijsgarantie? Het kan! Neem gerust een kijkje in ons aanbod online of breng een bezoek aan een van onze vakantiewinkels.