Hotel Salzburg

Hotel Salzburg

Voor wie op zoek is naar een reisbestemming die overloopt van de cultuur, geschiedenis en muzikaal erfgoed is Salzburg een must see. De stad is niet enkel een van de belangrijkste van Oostenrijk, maar eveneens een van de mooiste van het land. Een reis naar de stad bewijst dat je niet per se naar het grootste land moet reizen om een onvergetelijke vakantie mee te maken. Op elke hoek van de straat valt er wel iets te ontdekken. Een hotel in Salzburg is dan ook een slim idee als je het beste uit je verblijf wilt halen.

Vind een hotel in Salzburg

Salzburg staat bekend om zijn opvallende, eeuwenoude architectuur en natuurlijk als de geboorteplaats van de bekende componist Amadeus Mozart. Er zijn tal van prachtige bezienswaardigheden te bezoeken, waaronder de Dom van Salzburg en de Hohensalzburg burcht, die uit de middeleeuwen stamt. Hotel Sacher Salzburg en Hotel Goldener Hirsch behoren tot de lijst meest voorname hotels, die je een luxueus en onvergetelijk verblijf kunnen garanderen.

De wijken van Salzburg

Altstadt: Het Wyndham Grand Salzburg Conference Centre is een van de meest prestigieuze hotels in het oudste stadsdeel.
Linzer Gasse: De vele winkelstraten, gezellige terrasjes en restaurants maken deze wijk een van de populairste van de hele stad.

Hotels in het centrum van Salzburg

Het centrum omvat zoveel indrukwekkende gebouwen in barokstijl, dat ze in haar geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het is dus zeker de moeite waard om in de binnenstad een hotel te boeken, en er zijn heel wat opties: Sheraton Hotel Salzburg en Altstadt Hotel Hofwirt Salzburg zijn twee voorbeelden van luxueuze verblijfplaatsen die je kan boeken om de stad in al haar pracht te ontdekken.

Goedkope hotels in Salzburg

Voor een aangename prijs verblijven in een van de mooiste steden van Oostenrijk mag dan wel een verre droom lijken, het is zeker en vast een optie. Het aanbod is erg groot, met hotels als Villa Ceconi en Hotel Jedermann. Dergelijke hotels, hostels en B&B's bewijzen dat ook zij die willen besparen tijdens hun vakantie heel wat keuze hebben.

De beste restaurants

Oostenrijkse gerechten zijn schering en inslag in deze stad, maar ook een aantal lokale delicatessen zijn het proberen waard. De Salzburger Nockerl Soufflé is een van de beste van heel Europa, net als de Kaiserschmarrn, een hartige pannenkoek die je in zowat elke bistro of restaurant kan vinden. Ook zijn er natuurlijk heel wat internationale keukens te ontdekken.

Wat te doen in Salzburg

De Benedictijnerabdij St. Peter

De Benedictijnerabdij St. Peter

De Stift Sankt Peter dateert uit het jaar 696 en werd door missionaris Rupert van Salzburg gesticht. Het is een van de oudste kloosters van Oostenrijk.
De Dom van Salzburg

De Dom van Salzburg

De bekende Salzburger Dom is de belangrijkste kathedraal van de stad. De eerste basiliek van het gebouw werd voltooid in 774.
Het geboortehuis van Mozart

Het geboortehuis van Mozart

Mozarts Geburtshaus, of Hagenauerhaus is tegenwoordig een museum in de Getreidegasse. Het is aan Wolfgang Amadeus Mozart gewijd, die op de derde verdieping van het gebouw werd geboren.
De Kollegienkirche

De Kollegienkirche

Deze universiteitskerk ligt in het centrum van de stad en werd ontworpen tijdens de regering van Johann Ernst, een aartsbisschop.

Top Hotel Deals in Salzburg

Bekijk alle hotels in Salzburg
Bekijk alle hotels in Salzburg

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Salzburg