Hotel Manchester

Hotel Manchester

Hoewel Manchester, een van de grootste Engelse steden, vooral bekend staat als dé stad die de opkomst van de industriële revolutie mogelijk heeft gemaakt, zijn er nog andere redenen waarom ze erg populair is. Het toeristische karakter van de stad, in combinatie met de traditionele cultuur en atmosfeer die er nog steeds hangen, maken ze de perfecte reisbestemming voor toeristen die van twee werelden het beste willen. Als je ook een trip naar deze stad hebt geboekt dan is een hotel in Manchester boeken een maatregel die je niet mag overslaan.

Vind een hotel in Manchester

Hoewel tijdens de Tweede Wereldoorlog heel wat eeuwenoude gebouwen werden verwoest, zijn er toch nog een aantal schatten te vinden: de Kathedraal van Manchester en het interessante Imperial War Museum North zijn daar twee goede voorbeelden van, net als de Beetham Tower en de John Rylans Library. Allemaal bezienswaardigheden die nog leuker te ontdekken zijn als je in een comfortabel hotel verblijft, zoals Britannia Hotel of Mal Maison Manchester.

De wijken van Manchester

Castlefield: Vooral het plaatselijke Museum of Science and Industry maakt deze wijk populair bij toeristen.
Heywood: Dit district heeft verscheidene comfortabele hotels die een aangenaam verblijf garanderen, zoals het Birch Hotel.

Hotels in het centrum van Manchester

Van The Wheel of Manchester tot Albert Square, het centrum van de stad heeft heel wat in petto voor de nieuwsgierige toerist die van een gezellige atmosfeer wil genieten. Ook zijn er heel wat centraal gelegen hotels te vinden, waaronder CitySuites Serviced Apartments en Roomzzz Manchester Corn Exchange. Dankzij de vele spoorwegstations en de Metroshuttle is het daarbij gemakkelijk om de leukste plaatsjes in de stad te bezoeken, zowel de toeristische als de minder toeristische.

Goedkope hotels in Manchester

Natuurlijk kan je in een stad als Manchester een dure verblijfplaats zoeken, maar waarom zou je niet kiezen voor een goedkoop hotel? De opties zijn erg uitgebreid, met onder andere Assheton Arms Hotel en 247Hotel. Veel van deze hotels en hostels zijn in typisch Engelse stijl ingericht, waardoor je je meteen kunt inleven in de plaatselijke cultuur.

De beste restaurants

Manchester is een echte kosmopolitische stad, en herbergt dan ook een breed gamma aan verschillende keukens. Chinatown staat bekend om zijn oosterse keuken, terwijl je natuurlijk ook van traditionele gerechten kan genieten zoals Manchester tart en veel gerechten op basis van vlees. Ten slotte zijn ook de Italiaanse, Griekse en zelfs Perzische keuken overduidelijk aanwezig in de stad.

Wat te doen in Manchester

De Kathedraal van Manchester

De Kathedraal van Manchester

The Cathedral and Collegiate Church of St Mary, St Denys and St George is een middeleeuwse kathedraal in het centrum van de stad, en tevens de plaats waar de bisschop van Manchester zetelt.
De Beetham Tower

De Beetham Tower

Deze indrukwekkende wolkenkrabber telt wel 47 verdiepingen. Hij is vernoemd naar de promotor van de bouw van de toren, de Beetham Organisation.
Old Trafford

Old Trafford

Deze wijk in Stretford heeft de naam van twee sportstadia in dezelfde wijk. Het gaat om het cricket- en voetbalstadion Old Trafford Cricket Ground.
Het Imperial War Museum North

Het Imperial War Museum North

Dit museum in Greater Manchester is een ceremonieel graafschap in Manchester stad. Het maakt deel uit van het Imperial War Museum in Londen, en omvat exposities over de invloed van oorlog op de mens en de maatschappij.

Top Hotel Deals in Manchester

Bekijk alle hotels in Manchester
Bekijk alle hotels in Manchester

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Manchester