Hotel Istanbul

Hotel Istanbul

Turkije: het land heeft zich de laatste decennia zeker en vast ontpopt tot een van de meest toeristische van Europa en het Midden-Oosten. Als je ook een trip naar Istanbul, de hoofdstad van het land, hebt gepland, dan besef je waarschijnlijk maar al te goed hoe belangrijk het is om een degelijk hotel te boeken. De kwaliteit van je reis hangt er immers rechtstreeks van af.

Vind een hotel in Istanbul

Istanbul is een van de grootste steden ter wereld, maar ook een van de cultureel en geschiedkundig interessantste! De lijst bezienswaardigheden die er te vinden vallen heeft geen einde: van de indrukwekkende Hippodrome uit de oudheid tot het massieve Topkapipaleis en de Bosporusbrug, op elke hoek van elke straat valt er iets te ontdekken. De nabijheid van hotels als Sultan House en Hotel Fehmi Bay geeft je als bezoeker de kans om deze te bezichtigen.

De wijken van Istanbul

Fatih: Laat je vervoeren door de Zuil van Constantijn en de vroegchristelijke kerk die deze wijk kleuren.
Eyüp: Deze religieuze wijk met veel natuur en hotels als The Elegant Hotel is zeker het bezoeken waard.

Hotels in het centrum van Istanbul

Het stadscentrum van Istanbul is erg groot, en dat kan ook niet anders, met haar miljoenen inwoners. Dat brengt natuurlijk ook een enorm aanbod aan centrale hotels met zich mee, waaronder Sofa Hotel Istanbul en Hilton Istanbul Bosporus, die beide alle luxe bieden die je tijdens je verblijf kan verlangen. Het metronet en de Marmaray-treinen die doorheen en nabij de stad rijden, bieden daarbij snelle verbindingen met nabijgelegen plaatsjes.

Goedkope hotels in Istanbul

Goedkoop verblijven in een enorme stad als Istanbul mag een droom lijken, het is wel degelijk mogelijk. Zolang je de juiste hotels uitzoekt, waaronder Otuman Hotel of Korupark Hotel, kan je voor een lage prijs toch ten volle genieten van de oneindige geschiedenis en rijke cultuur van deze stad. Er zijn zowel luxe hotels als eenvoudige hostels tegen een relatief aangename prijs, dus opties genoeg om comfortabel te verblijven.

De beste restaurants

Turkije heeft een erg opvallende keuken, die je natuurlijk ook in de hoofdstad kan ontdekken. Eigenlijk zijn er zowel typisch Turkse als Griekse gerechten te vinden, waaronder verscheidene mezzes (waaronder peterseliesalade en tuinbonenpuree). Ingrediënten als kaas, spinazie en zeebaars worden bij heel wat verschillende gerechten gebruikt, en gecombineerd om tot een uniek smaakpalet te komen. Culinair genieten kan dus zeker dankzij een last minute hotel in Istanbul.

Wat te doen in Istanbul

Het Archeologisch Museum

Het Archeologisch Museum

Dit oude archeologisch museum is gesitueerd in het Eminonu district, en herbergt eeuwenoude kunstwerken.
De Tünel

De Tünel

Deze korte ondergrondse metro loopt via een kabelspoorweg en bestaat uit twee wagens. Het is de tweede oudste ondergrondse metro van Europa en werd gebouwd in 1875.
De Hagia Sophia

De Hagia Sophia

Deze voormalige kathedraal was een heel millennium lang de oudste ter wereld, maar tegenwoordig fungeert hij als moskee.
De Galatatoren

De Galatatoren

De Galata Kulesi is een eeuwenoude uitkijktoren. Hij ligt in het Europese gedeelte van Istanbul, grenzend aan de Gouden Hoorn.

Top Hotel Deals in Istanbul

Bekijk alle hotels in Istanbul
Bekijk alle hotels in Istanbul

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Istanbul