Hotel Praag

Hotel Praag

Praag heeft de laatste jaren enorm veel bekendheid verkregen als een van de mooiste steden van Centraal-Europa, en dat is ook niet verwonderlijk. De stad herbergt een enorme schat aan geschiedkundige gebouwen, monumenten en musea, die een verblijf de moeite waard maken. Als jij ook hebt beslist om deze stad te bezoeken tijdens je vakantie, dan is het geen slecht idee om naar de beste hotels in Praag op zoek te gaan. De kwaliteit van je reis hangt er immers grotendeels van af.

Vind een hotel in Praag

Praag kent een lange lijst indrukwekkende bezienswaardigheden, waaronder het Kasteel van Praag en de Sint-Vituskathedraal. Het Oude Stadsplein en het Wenceslaplein zijn dan weer ideaal voor de toerist die graag van de pittoreske atmosfeer geniet – en dat kan nog beter dankzij het juiste hotel. Corinthia Hotel Praag en Hotel Majestic Plaza zijn twee toppers die je als bezoeker de mogelijkheid geven om de pracht van Praag te ontdekken.

De wijken van Praag

Mala Strana: De Karelsbrug en eeuwenoude Sint-Nikolaaskerk maken deze wijk een van de mooiste van de Tsjechische hoofdstad.
Oude Stad: In het oude stadsgedeelte vind je naast onder andere het Astronomisch Uurwerk van Praag ook hotels zoals Residence Bene!.

Hotels in het centrum van Praag

De stad staat vooral bekend vanwege zijn rijke geschiedenis, en die kan je nergens beter opsnuiven dan in het centrum van de stad of het oude stadsdeel. Ook zijn hier heel wat prachtige hotels te vinden, waaronder Old Town Square Hotel en Grand Hotel Praha. Dit deel van de stad mag dan wel ouder zijn, je kan niettemin rekenen op heel wat openbaar vervoer en de nabijheid van leuke winkels en eetgelegenheden.

Goedkope hotels in Praag

Het is natuurlijk nog leuker om de pracht en praal van Praag te ontdekken tegen een lagere prijs – en dat kan, zolang je op zoek gaat naar de juiste hotels! Pension-Tara Hostel en Residence Bene bewijzen dat je in de Tsjechische hoofdstad ook van luxe en comfort kunt genieten voor een aantrekkelijk prijskaartje. En dat maakt je verblijf natuurlijk des te aangenamer!

De beste restaurants

Geen hoofdstad kan zonder typische plaatselijke gerechten, en Praag is geen uitzondering. Tijdens je verblijf moet je gewoon bepaalde maaltijden geprobeerd hebben, waaronder chlebicky, een soort van tapa's, of bramboraky, een soort van pannenkoek op basis van aardappelen en knoflook. Als snack is topinka, geroosterd brood met knoflook, dan weer een ideale keuze.

Wat te doen in Praag

Het Plein van de Oude Stad

Het Plein van de Oude Stad

Dit plein heet in het Tsjechisch Staroměstské Náměstí, en ligt in het centrum van de stad. Het is meer dan 9.000 m2 groot, en tijdens de zomer een van de grootste toeristische trekpleisters van Praag.
De Karelsbrug

De Karelsbrug

De Karlův Most is een grote brug die over de Moldau loopt, doorheen Praag. Hij ligt in het Praag 1 district en verbindt het oude gedeelte met de wijk Mala Strana.
De Sint-Vituskathedraal

De Sint-Vituskathedraal

In het Tsjechisch Katedrála Svatého Víta. Deze kathedraal maakt onderdeel uit van de Praagse burcht, en is gewijd aan de Heilige Vitus.
De Sint-Jorisbasiliek

De Sint-Jorisbasiliek

Deze basiliek is gesitueerd in de wijk Hradcany, en is de oudste binnen de stedelijke burcht.

Top Hotel Deals in Praag

Bekijk alle hotels in Praag
Bekijk alle hotels in Praag

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Praag