Hotel Palma de Mallorca

Hotel Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is een stad die door velen beschouwd wordt als een waar paradijs. Niet enkel de ligging van de stad op een mediterraan eiland, maar ook de cultuur die er te ontdekken valt, maken het een van de populairste reisbestemmingen bij toeristen over heel Europa. Een verblijf in Palma de Mallorca, de hoofdstad van het eiland, is dan ook de moeite waard – en nog veel aangenamer als je over precies het juiste hotel in Palma de Mallorca beschikt!

Vind een hotel in Palma de Mallorca

Palma de Mallorca kent net als elke andere stad die deel uitmaakt van Spanje een rijke geschiedenis, die je in de opvallende architectuur terug kan vinden. Kasteel Bellver en de Catedral de Santa Maria de Palma de Mallorca behoren tot de meest bezochte restanten uit oude tijden van de stad, terwijl het Casino de Mallorca en het Playa Cala Mayor dan weer een toeristische toets aan de streek geven. Eurostars Marivent en Boutique Hotel Can Cera zijn twee van de beste hotels die je er kan boeken, om je verblijf pas écht onvergetelijk te maken.

De wijken van Palma de Mallorca

Puerto Maritimo: De haven van Palma de Mallorca is met hotels als Melia Palma Bay een prachtige toeristische trekpleister.
Oude Stad: Bezienswaardigheden als het Palacia de la Almudaina maken het stadscentrum zeker het bezoeken waard.

Hotels in het centrum van Palma de Mallorca

Centraal verblijven in een stad als Palma de Mallorca betekent genieten van de gezellige terrasjes, de zomerse atmosfeer en de typische drukte. Hotels als Boutique Hotel Can Alomar en Hotel Es Princep bewijzen dat je heel wat luxe kan krijgen als je een verblijf in deze stad zoekt. Daarbij zorgt de nabijheid van de prachtige stranden voor een nog betere vakantie-ervaring.

Goedkope hotels in Palma de Mallorca

Goedkoop verblijven op Palma de Mallorca is geen eenvoudige zaak, zeker aangezien het om zo'n toeristische stad gaat en de hotels stuk voor stuk heel wat luxe bieden. Niettemin zijn er toch een aantal verblijfplaatsen die goedkoper zijn dan gemiddeld, waaronder Hotel Palma Bellver, Hostal Regina en Can Blau Homes.

De beste restaurants

De mediterrane keuken is een van de redenen waarom Palma de Mallorca zo populair is bij toeristen – en gerechten als tumbet, een groentenratatouille, en greixonera de brossat, een soort kaastaart, zijn daar het ultieme bewijs van. Ook kan je er de typische Spaanse tapa's en turron-koekjes proeven.

Wat te doen in Palma de Mallorca

Bellver

Bellver

Deze burcht betekent letterlijk 'schoonzicht' in het Catalaans, en werd in de 14e eeuw in Gotische stijl gebouwd in opdracht van koning Jacobus II.
De Plaza Major

De Plaza Major

Dit grote plein in het centrum van de stad is een kleinschalige kopie van de Plaza Mayor in Madrid.
La Seu

La Seu

Deze kerk werd gebouwd in opdracht van Jacobus I vanaf 1230, op dezelfde plaats waar daarvoor de belangrijkste moskee van de stad stond.
Arabische Baden

Arabische Baden

De Banys Arabs zijn een van de meest intacte restante van de Moorse overheersing op het eiland. Ze vormden vroeger een onderdeel van het oude Moorse kasteel.

Top Hotel Deals in Palma de Mallorca

Bekijk alle hotels in Palma de Mallorca
Bekijk alle hotels in Palma de Mallorca