Hotel Malaga

Hotel Malaga

Malaga, een prachtig stad in het zuiden van Spanje, is steeds populairder bij toeristen die de zon, de zee en het strand willen opzoeken. Het spreekt voor zich dat Andalusië, de streek waar Malaga ligt, de beste mediterrane omstandigheden biedt die je je kan wensen. Een hotel in Malaga boeken is dan ook een vanzelfsprekende beslissing als je het beste wilt halen uit je verblijf!

Vind een hotel in Malaga

Malaga is de tweede grootste stad van Andalusië, en de vijfde grootste stad van heel Spanje – en het aanbod aan hotels is er dan ook enorm. De beste manier om bezienswaardigheden uit verschillende tijdsperiodes, zoals het arabische Alcazaba en de bekende Iglesia del Sagrario, te bezichtigen is vanuit een comfortabel hotel. Gran Hotel Miramar ligt bijvoorbeeld vlak bij de grote stranden van de stad, zoals Playa de la Malagueta – perfect voor zonnebadende toeristen!

De wijken van Malaga

Centro: De binnenstad van Malaga kenmerkt zich door vele basilieken en pittoreske straatjes, alsook hotels als Vincci Seleccion Posada del Patio.
Cruz de Humilladero: Deze oude wijk, die vooral bekend staat vanwege de restanten van de matador municipal, is een van de mooiste van Malaga.

Hotels in het centrum van Malaga

De beste manier om meteen de cultuur en atmosfeer van een grote stad als Malaga op te snuiven, is door een centraal hotel te kiezen. Hotel Don Curro ligt vlak bij de Kathedraal van Malaga, en het Sallés Hotel Malaga Centro is dan weer perfect voor zij die het bekende Museo Unicaja de Artes y Costumbres Populares willen bezoeken.

Goedkope hotels in Malaga

Maar waarom zou je voor een degelijk hotel diep in je portemonnee moeten duiken? Er zijn meer dan genoeg voordelige opties voor toeristen die zowel ten volle als goedkoop van hun verblijf willen genieten! Hostal Nuevo Montesol is een perfect voorbeeld van een hostel dat voor jonge bezoekers alle comfort biedt, en helemaal niet veel kost. Ook Hotel Malaga Nostrum is met een heus zwembad een goede optie om goedkoop toch van luxe te genieten.

De beste restaurants

De keuken van Malaga is al even uitgebreid als het aanbod aan hotels. Fritura malaguena, een verzameling gefrituurde zeedieren en zeevruchten, alsook gazpacho, de typisch Spaanse koude soep, vind je op elke menukaart in de vele restaurantjes terug. Het is misschien geen slecht idee om je hotel te kiezen in functie van de beste restaurants die er te vinden zijn.

Wat te doen in Malaga

Het Museo Picasso

Het Museo Picasso

Dit oude museum in Malaga is gevestigd in het Palacio de Buenavista, nabij het geboortehuis van de bekende schilder Pablo Picasso.
Het Alcazaba

Het Alcazaba

Het Alcazaba is eigenlijk arabisch van oorsprong, gebouwd door de Moren. Het stamt uit de 11e eeuw en diende in die periode als paleis.
Het Castillo de Gibralfaro

Het Castillo de Gibralfaro

Dit indrukwekkende kasteel op de Gibralfaro heuvel werd in de 14e en 15e eeuw gebouwd. Zijn functie? De verdediging van het Alcazaba.
De Catedral de Málaga

De Catedral de Málaga

De bouw van deze kathedraal begon in het jaar 1528. Toen de christenen de stad hadden veroverd, duurde het 250 jaar voor de constructie af was. Het gevolg is dat het een mengelmoes is van verschillende architecturale stijlen.

Top Hotel Deals in Malaga

Bekijk alle hotels in Malaga
Bekijk alle hotels in Malaga