Hotel Gran Canaria

Hotel Gran Canaria

Gran Canaria: een van de mooiste eilanden van de wereld, en absoluut een vakantie waard voor wie van een subtropische atmosfeer en ongerepte natuur houdt! Als je nog méér uit je verblijf op dit eiland wilt halen, dan is een hotel op Gran Canaria een goed idee. Het aanbod aan verschillende hotels in elke prijsklasse is enorm groot, en geeft je daarbij de kans om de pracht van het eiland eigenhandig te ontdekken.

Vind een hotel in Gran Canaria

Gran Canaria staat vooral bekend vanwege de prachtige natuur die er te vinden is. Het centrum van het eiland kenmerkt zich door enorme bergen, maar de hoofdstad van het eiland (Las Palmas) staat vooral bekend door de vele stranden die je er vindt, waaronder het Playa de Las Canteras. Hotels als het Hotel Aloe Canteras en Hotel Faycan geven je de mogelijkheid om elke dag tijdens je verblijf deel te nemen aan die strandcultuur.

De wijken van Gran Canaria

El Parque de San Telmo: Dit prachtige park ligt in Las Palmas, en biedt je tijdens je verblijf een stukje natuur. Hotel Genesis ligt er vlakbij.
Plaza de Espana: Het centraal gelegen plein is dé plaats om van een gezellig terrasje te genieten, mede dankzij hotels als ApartHotel Las Lanzas!

Hotels in het centrum van Gran Canaria

Gran Canaria is zeker het bezoeken waard als je wel van witte, warme stranden houdt en de subtropische atmosfeer wil opsnuiven. Tijdens het hoogseizoen kan het dan wel iets moeilijker zijn om een centraal hotel te boeken, aangezien de toeristen dan in grote getallen naar deze stad komen. Toch is het zeker de moeite waard om je verblijfplaats dicht bij het centrum te kiezen.

Goedkope hotels in Gran Canaria

Gran Canaria kent niet enkel adembenemende panorama's en heerlijke stranden – ook goedkope hotels zijn er genoeg! Hotel Atlanta is slechts één voorbeeld van een hotel dat je voor een wel erg lage prijs kan boeken, en dat toch heel wat comfort biedt. Andere goedkope hotels op Gran Canaria zijn Pension Sea of Clouds en Hotel Verol.

De beste restaurants

Gran Canaria is een land met een rijkelijke culinaire cultuur, en dat wordt duidelijk als je kijkt naar het uitgebreide aanbod lokale gerechten. Naast lekkere aperitieven kan je ook proeven van heerlijke waterkerssoep of vissoep. Papas arrugadas of gezouten aardappelen zijn er erg populair, net zoals bienmasabe, een zoet nagerecht op basis van amandelen.

Wat te doen in Gran Canaria

Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo

Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo

Deze botanische tuin ligt in Tafira Alta, zo'n 7 kilometer van de hoofdstad Las Palmas bij Santa Brigida.
Roque Nublo

Roque Nublo

De Wolkenrots is een enorme monoliet van haast 70 meter hoog, en tevens een van de belangrijkste herkenningspunten van het eiland.
De Faro de Maspalomas

De Faro de Maspalomas

Deze vuurtoren ligt op het zuidelijkste punt van het eiland, op la Punta de Maspalomas.
Playa del Inglés

Playa del Inglés

Het strand van de Engelsman is een van de populairste zandstranden van Gran Canaria.

Top Hotel Deals in Gran Canaria

Bekijk alle hotels in Gran Canaria
Bekijk alle hotels in Gran Canaria