Hotel Bilbao

Hotel Bilbao

Het Baskenland is zonder enige twijfel een van de mooiste regio's van Europa. Niet alleen is de Baskische taal de vreemde eend in de bijt in vergelijking met de andere Romaanse talen, ook de cultuur en natuur is er erg opvallend, en dat is een van de redenen waarom zoveel toeristen de stad Bilbao opzoeken. Wil je ontdekken wat deze stad zoal te bieden heeft, dan moet je gewoon een hotel in Bilbao boeken.

Vind een hotel in Bilbao

Bilbao herbergt, net zoals dat bij alle steden op het Iberische schiereiland het geval is, een rijke schat aan geschiedkundige en culturele gebouwen en monumenten. De Santiagokathedraal en het Guggenheim Museum spannen daarbij zeker en vast de kroon, gevolgd door bezienswaardigheden als de Puente de la Salve en het Getxo Museum. Hotels als het ILUNION Bilbao Hotel en Hotel Puerta de Bilbao zijn voorbeelden van ideale verblijfplaatsen vanwaar je de pracht van de stad kan aanschouwen.

De wijken van Bilbao

Deusto: NH Bilbao Zubialde en NH Collection Villa de Bilbao zijn twee van de beste hotels die je in deze buurt kan vinden.
Casco Viejo: Voor wie van pittoreske kronkelstraatjes en oude kathedralen houdt, is het oude stadsdeel perfect!

Hotels in het centrum van Bilbao

De binnenstad wordt mede gevormd door de oude stad, of casco antiguo, en is eveneens de plaats waar je veel luxueuze hotels kan vinden. Het stadsbeeld wordt er haast door gevormd. Petit Palace Arana en Barcelo Bilbao Nervion zijn een greep uit de vele mogelijkheden voor toeristen die een comfortabele verblijfplaats zoeken. Ook NH Collection Ria de Bilbao is, met zijn kleurrijke uitstraling, een van de leukste hotels.

Goedkope hotels in Bilbao

Bilbao is een goede reisbestemming voor wie goedkoper wil verblijven in een van de mooiste steden van Europa: Hotel New Bilbao Airport ligt bijvoorbeeld vlak bij de luchthaven, en is perfect voor reizigers die praktisch én goedkoop willen logeren. Hotel Puerta de Bilbao is dan weer iets luxueuzer, maar evengoed voordelig. En dat zijn slechts enkele van de mogelijkheden.

De beste restaurants

Het Baskenland heeft naast taal en cultuur nog een ander opvallend aspect: de keuken. De meeste gerechten hebben een mediterrane oorsprong, maar verschillen toch enigszins van de traditionele Spaanse gerechten. Piperrada is bijvoorbeeld hét plaatselijke stoofpotje, waarin overduidelijk de kleuren van de regio verwerkt zitten. Een txangurro krab tapa en percebes, een gerecht op basis van ganzenmosselen, zijn ook twee delicatessen die het proberen waard zijn.

Wat te doen in Bilbao

Het Guggenheim Museum

Het Guggenheim Museum

Het Museo Guggenheim Bilbao is een van de drie bekende Guggenheim-musea ter wereld.
De Santiagokathedraal

De Santiagokathedraal

Deze katholieke kerk is een van de bekendste ter wereld, en werd in 1950 tot kathedraal verheven.
De Zubizuri

De Zubizuri

De Zubizuri voetgangersbrug wordt ook wel de Witte Brug genoemd in het Baskisch.
Het Museo de Bellas Artes

Het Museo de Bellas Artes

Het Museum voor Schone Kunsten van Bilbao is gesitueerd in het Parque Casilda Iturrizar.

Top Hotel Deals in Bilbao

Bekijk alle hotels in Bilbao
Bekijk alle hotels in Bilbao

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Bilbao