Hotel Barcelona

Hotel Barcelona

Barcelona behoort hoe dan ook tot de mooiste en meest bezienswaardige steden van Spanje. Ondanks haar relatief noordelijke ligging op het Iberische schiereiland lokt de stad jaarlijks toch talloze toeristen met haar rijke cultuur, geschiedenis en toerisme. Eenmaal je Barcelona hebt uitgekozen als vakantiebestemming is het natuurlijk van groot belang dat je een goed hotel in Barcelona vindt. Enkel op die manier kan je ten volle van je verblijf genieten.

Vind een hotel in Barcelona

Barcelona is niet alleen een erg toeristische stad, maar ook een plek met een hele rijke geschiedenis en cultuur. Vooral op het vlak van architectuur heeft Barcelona heel wat te bieden, zoals de grote Gotische Wijk bewijst. Palau Guëll is een voorbeeld van een gebouw dat je gewoon gezien moet hebben, en dat wordt eenvoudiger als je kiest voor het Arc la Rambla hotel. Of waarom niet kiezen voor het Ayre Hotel Rosellon, dat vlak bij de indrukwekkende Sagrada Familia ligt?

De wijken van Barcelona

Las Ramblas: Las Ramblas is een van de grootste winkelstraten van Europa, met een lengte van wel 1.200 meter!
Ciutat Vella: Deze wijk omvat zowel een oud gedeelte, met tal van bezienswaardigheden, als een deel dat vooral bekend staat vanwege de trendy kledingwinkeltjes.

Hotels in het centrum van Barcelona

Een hotel boeken in het centrum van Barcelona is altijd een goed idee. Niet enkel zijn er heel wat opties, je kan ook altijd zeker zijn van de nabijheid van toeristische plaatsen en winkelstraten, zoals Las Ramblas. De prijzen vallen daarbij echt goed mee, en ook het openbaar vervoer is er erg uitgebreid.

Goedkope hotels in Barcelona

Goedkope hotels zijn er meer dan genoeg in Barcelona. Het Serhs Hotel del Port en hotel Millenni bewijzen dat je tijdens je verblijf in deze prachtige stad geen enorme sommen hoeft te betalen om van een beetje luxe te kunnen genieten. Zeker als je gebruikmaakt van enkele interessante aanbiedingen kan je voor een aangename prijs verblijven, zelfs tijdens de drukkere periodes van het jaar.

De beste restaurants

Barcelona kenmerkt zich, net zoals de rest van Spanje, door een mediterrane keuken met veel tapa's, rijstgerechten, zeevruchten, et cetera. Deze kan je dan ook altijd opnieuw ontdekken in een van de vele restaurantjes tijdens je verblijf. Of je nu kiest voor een toeristisch restaurant op Las Ramblas of liever een pittoresk restaurantje bezoekt in een van de oude wijken van de stad, er valt heel wat te beleven op culinair vlak.

Wat te doen in Barcelona

Park Güell

Park Güell

Dit grote stadspark in het centrum van Barcelona is in het stadsdeel Gracia gelegen, en heeft een oppervlakte van 15 hectare. De dichte dennenbossen, de lange palmlanen en het grote plein dat door bomen is omringd maken het de ideale plaats om in de drukke stad van een stukje natuur te genieten.
La Rambla

La Rambla

La Rambla, of Las Ramblas, is een populaire winkelstraat van niet minder dan 1200 meter lang, in het centrum van Barcelona. Origineel was het een droge rivierbedding die het water van het nabijgelegen gebergte naar de zee leidde bij hevige regenval.
Het Aquarium van Barcelona

Het Aquarium van Barcelona

Dit zeeaquarium bevindt zich in de wijk Port Vell, het oude deel van de haven van de Spaanse stad. Het is tegenwoordig voor een groot deel omgebouwd tot een vermaakscentrum voor toeristen.
Het Casa Museo Gaudi

Het Casa Museo Gaudi

Het Casa Museo Gaudi ligt eigenlijk binnenin Park Güell, en was aan het begin van de 20e eeuw de woonplaats van Antoni Gaudi. Later werd het ingewijd als een uniek museum.

Top Hotel Deals in Barcelona

Bekijk alle hotels in Barcelona
Bekijk alle hotels in Barcelona

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Barcelona