Hotel Alicante

Hotel Alicante

Alicante is een van de mooiste steden aan de Costa Blanca, en daardoor ook een van de populairste reisbestemmingen. Niet enkel de ligging, maar ook de atmosfeer van Alicante lokken jaarlijks heel wat bezoekers. Als je daartoe behoort, dan kan je in elk geval rekenen op een onvergetelijke reis! Natuurlijk moet je wel enkele voorbereidingen treffen om het beste uit je vakantie te halen, zoals het boeken van een hotel in Alicante.

Vind een hotel in Alicante

Alicante is zowel op geschiedkundig als cultureel en culinair vlak een waar paradijs. De stad kent bezienswaardigheden als het Kasteel van Santa Barbara en de Arena van Alicante, maar ook de Mercado Central en het winkelcentrum Puerta de Alicante zijn erg populair. Hotel Castilla Alicante en Hotel Maya behoren tot de beste verblijfplaatsen die je in deze stad kan vinden om de leukste bezienswaardigheden te ontdekken.

De wijken van Alicante

Bacarot: Bacarot is een van de oudste wijken van Alicante, met hotels als San Francisco 54 Apartments.
Playa de San Juan: Het zijn vooral de zandstranden nabij Alicante die de stad zo populair maken bij toeristen.

Hotels in het centrum van Alicante

Alicante staat dan wel bekend vanwege de stranden en havencultuur die er te vinden zijn, ook het centrum van de stad kan je tijdens je verblijf bekoren. Het is dan ook maar normaal dat daar heel wat hotels te vinden zijn die je ontdekkingstocht doorheen de stad eenvoudiger maken. Hospes Amerigo en Alicante Hills zijn daar twee goede voorbeelden van; naast een goede bereikbaarheid verblijf je ook nog eens te midden van de mooiste bezienswaardigheden.

Goedkope hotels in Alicante

Goedkoop verblijven in een paradijselijke stad als Alicante mag dan wel onmogelijk lijken, het is zeker een optie. Er zijn immers heel wat aangename hotels te vinden die helemaal niet zoveel kosten, waaronder Hotel Alicante Golf. De prijzen van centraal gelegen hotels liggen doorgaans hoger, maar als je er een beetje aandacht aan besteedt, dan vind je toch gemakkelijk heel wat goedkopere B&B's en hostels.

De beste restaurants

Spanje staat bekend vanwege zijn uitgebreide en unieke keuken, iets wat je ook tijdens je verblijf in Alicante kan ontdekken. Van tapa's in alle mogelijke vormen (met geroosterd brood en olijven) tot rijstgerechten als paella en zoete desserts, er is niets wat de mediterrane keuken niet heeft. Voor de culinaire liefhebbers is het een goed idee om een hotel in Alicante te zoeken dat bij de leukste restaurantjes ligt.

Wat te doen in Alicante

El Casco Antiguo

El Casco Antiguo

Het oude stadsgedeelte is relatief klein, en ligt tussen de Rambla boulevard en de heuvel waarop zich het Santa Barbara fort bevindt.
El Palacio Maisonnave

El Palacio Maisonnave

Dit oude herenhuis stamt uit de 18e eeuw, en bevat veel architecturale kenmerken uit die periode. Het Provinciaal archief is er gehuisvest.
El Castillo de San Fernando

El Castillo de San Fernando

Het kasteel van San Fernando werd gebouwd als verdediging van Alicante, specifiek tegen het leger van Napoleon.
El Museo de Belenes

El Museo de Belenes

Dit pittoreske museum in het oude stadsgedeelte licht een tipje van de sluier over de Spaanse kerststallentraditie, die teruggaat tot de 13e eeuw.

Top Hotel Deals in Alicante

Bekijk alle hotels in Alicante
Bekijk alle hotels in Alicante