Hotel Edinburgh

Hotel Edinburgh

De hoofdstad van Schotland behoort tegenwoordig tot een van de meest aantrekkelijke steden bij toeristen over de hele wereld, en als je zelf een reisje naar Edinburgh hebt georganiseerd, dan kan je zeker zijn van een unieke ervaring. Natuurlijk komen bij de voorbereiding van je verblijf heel wat zaken kijken, waaronder de zoektocht naar een hotel. Het aanbod aan hotels in Edinburgh is erg uitgebreid, en wat meer informatie daarover is wel belangrijk.

Vind een hotel in Edinburgh

Edinburgh is een van de oudste steden van Europa, en dat brengt met zich mee dat je er heel wat interessante bezienswaardigheden kan vinden. Naast Edinburgh Castle zijn er ook de Edinburgh Zoo en het Nationaal Schots Museum, die jaarlijks heel wat bezoekers lokken. Dankzij hotels als Sheraton Grand Hotel & Spa en Holyrood Aparthotel kan je het beste halen uit je trip.

De wijken van Edinburgh

Old Town: De oude stad is met hotels als Jurys Inn Edinburgh en Fraser Suites Edinburgh een van de mooiste delen van Edinburgh.
New Town: The National Gallery of Scotland en opvallende nieuwbouw maken deze wijk erg populair bij toeristen!

Hotels in het centrum van Edinburgh

Centraal gelegen hotels bieden het voordeel dat je je letterlijk midden in de vele bezienswaardigheden bevindt die de stad zo interessant maken. Daarbij zijn er heel wat verbindingen met andere plaatsen dankzij het uitgebreide openbaar vervoer. Staycity Aparthotel West End en Aparthotel Adagio Edinburgh Royal Mile zijn enkele van de beste centraal gelegen hotels die je er kan vinden, en zijn dan ook het overwegen waard als je een verblijfplaats zoekt.

Goedkope hotels in Edinburgh

Voor de toerist die liever wat bespaart tijdens zijn reis is er goed nieuws: Edinburgh heeft een aantal goedkope hotels die toch niet moeten onderdoen op het vlak van comfort. Destiny Student - Morana is een goed voorbeeld van een eenvoudig maar comfortabel en goedkoop hostel. Containers Hostel Edinburgh is dan weer een optie voor de échte avonturiers, terwijl Brae House iets meer luxe biedt.

De beste restaurants

De Schotse keuken is al even apart als de cultuur die er te ontdekken valt, met enkele speciale gerechten die je op elke menukaart in restaurants in Edinburgh terug zult vinden. Haggis (een gerecht op basis van vlees en havermout) black pudding en zandkoekjes zijn enkele voorbeelden van maaltijden en snacks waar de Schotten maar al te graag van genieten. Dat kan je dankzij een hotel in Edinburgh ook doen.

Wat te doen in Edinburgh

Old Town en New Town

Old Town en New Town

Het centrum van de stad wordt gevormd door Old en New Town. Het oude gedeelte bestaat uit een hoofdstraat, een kasteel en pittoreske steegjes in visgraatpatroon.
National Gallery

National Gallery

Dit museum omvat een grote collectie neoklassieke kunst, en staat gebouwd op The Mound. Dit is een kunstmatige heuvel die Princess Street Gardens van elkaar scheidt.
Holyrood en Arthur's Seat

Holyrood en Arthur's Seat

In Old Town bevindt zich een enorm park van wel 260 hectare, nabij het Holyrood koningspaleis. Dit park leidt omhoog naar Arthur's Seat, een vulkaankegel.
Leith

Leith

Leith was vroeger het oude havengedeelte van de stad. Tegenwoordig wordt het vooral gebruikt door schepen die uit Nederland, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Duitsland toekomen.

Top Hotel Deals in Edinburgh

Bekijk alle hotels in Edinburgh
Bekijk alle hotels in Edinburgh

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Edinburgh