Hotel Lissabon

Hotel Lissabon

Lissabon, de hoofdstad van Portugal, heeft zich de laatste decennia ontwikkeld tot een van de mooiste steden van Europa. Het spreekt dan ook voor zich dat je een reis naar deze prachtige stad boekt om van een heerlijke vakantie te genieten. Zodra je dat gedaan hebt, loont het echter de moeite om precies het hotel uit te zoeken dat bij je past. Niet enkel kan je op die manier waarde voor je geld krijgen en in een comfortabel hotel verblijven, het wordt ook nog eens veel eenvoudiger en aangenamer om de stad te ontdekken.

Vind een hotel in Lissabon

Lissabon is een stad met een erg rijke geschiedenis en cultuur, die talloze bezoekers elk jaar opnieuw kan bekoren. Tal van historische gebouwen en monumenten, zoals het Kasteel van Sao Jorge en het Jeronimosklooster, hebben een grote invloed op het stadsbeeld van Lissabon. Hotels zoals Corinthia Hotel Lisbon en het Olaias Park Hotel geven je de kans om dergelijke bezienswaardigheden te ontdekken.

De wijken van Lissabon

Alfama: De Alfama is een van de bekendste en meest toeristische wijken van de stad, die vooral bekend staat vanwege de vele kronkelende straatjes, oude gebouwen en fado-bars!
Castelo: Castelo lokt jaarlijks heel wat toeristen, mede dankzij de aanwezigheid van de befaamde Castelo de Sao Jorge.

Een hotel in het centrum van Lissabon

De stad heeft net als de meeste mediterrane steden een groot, toeristisch centrum, met natuurlijk ook een oud gedeelte. Het is de moeite waard om dicht bij dit centrum een hotel in Lissabon te boeken. Enkele opties zijn Hotel 3K Barcelona en het Hotel Principe Lisboa, die centraal liggen en dus vooral voor toeristen die graag de stad zelf ontdekken interessant zijn.

Goedkope hotels in Lissabon

Natuurlijk zijn er ook heel wat goedkopere mogelijkheden, in de vorm van kleine hotels of hostels. Crescent Rooms, dat in de oude stad ligt, en het Tuk Tuk Hostel in de Alfama wijk zijn mogelijkheden die je als bezoeker kunt overwegen. Toch bieden dergelijke hotels precies het comfort dat je nodig hebt om volop van je verblijf te kunnen genieten.

De beste restaurants

Niets zo leuk als tijdens je verblijf genieten van heerlijke, plaatselijke gerechten. Acorda de mariscos, een soep op basis van schelpdieren, en bacalhao, gezouten stokvis, zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden die je in een van de talloze restaurantjes in de stad kunt proeven. Culinair genoeg verzekerd dus als je kiest voor een last minute hotel in Lissabon.

Wat te doen in Lissabon

De Kathedraal van Lissabon

De Kathedraal van Lissabon

De Sé de Lisboa, of Igreja de Santa Maria Maior, is een in Alfama gelegen kathedraal, in het centrum van de stad.
De Baixa Pombalina

De Baixa Pombalina

De Lage Pombalina is letterlijk een laaggelegen wijk, die gebouwd werd nadat de aardbeving van 1755 de meeste gebouwen verwoestte.
Santa Justa

Santa Justa

De Igreja de Sao Domingos stamt uit de 13e eeuw, en wordt ook wel Santa Justa genoemd.
Bairro Alto

Bairro Alto

De bovenstad van Lissabon bevindt zich boven de Baixa zakenwijk, en staat vooral bekend om zijn vele uitgaans- en winkelgelegenheden.

Top Hotel Deals in Lissabon

Bekijk alle hotels in Lissabon
Bekijk alle hotels in Lissabon

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Lissabon