Hotel Agadir

Hotel Agadir

Marokko kent enkele prachtige badplaatsen die ideaal zijn voor de toerist die heerlijke temperaturen wil opzoeken tijdens de zomer, en Agadir is daar ongetwijfeld één van. Agadir is een van de belangrijkste havensteden van Marokko, en heeft zowel een rijke geschiedenis als een opvallende cultuur. Heb je een reis naar deze verrassende stad geboekt, dan doe je er zeker goed aan om ook een comfortabel hotel in Agadir te zoeken.

Vind een hotel in Agadir

Agadir is een stad met vele aspecten. Langs de ene kant zijn de streek rondom en de binnenstad zelf de perfecte toeristische trekpleisters, maar ook de traditionele cultuur en atmosfeer hangt er nog steeds duidelijk. Bezienswaardigheden als de Medina van Agadir en La Mosque dompelen je onder in de Arabische geschiedenis, terwijl het strand van Agadir en het Shems Casino de stad dan weer een moderne indruk geven. Hôtel Club Al Moggar en Tikida Golf Palace zijn dan weer enkele van de mooiste vijfsterrenhotels die je er kan vinden.

De wijken van Agadir

Stadscentrum van Agadir: Iti-Agadir Beach Club behoort tot een van de mooiste hotels in deze buurt!
Agadir Baai: De baai van de stad kent enkele prachtige hotels, waaronder Hôtel le Tivoli.

Hotels in het centrum van Agadir

Het centrale gedeelte van de stad kenmerkt zich door vele pittoreske straatjes, gezellige markten en vele oude gebouwen die een indrukwekkend stadsbeeld teweegbrengen. Igoudar Apart-Hotel, Hotel Atlantic Palace en Royal Atlas behoren tot de lijst van meest luxueuze verblijfplaatsen in het centrum van de stad, en zijn dan ook zeker het overwegen waard als je écht wilt genieten van je vakantie.

Goedkope hotels in Agadir

Agadir is waarschijnlijk een van de mooiste steden van Noord-Afrika, waar je toch voor haast geen geld een prachtige hotelkamer kan boeken. Offshore Surf House Morocco en Bahia City Hotel liggen beide centraal, maar kunnen toch voor een prikje geboekt worden en bieden daarbij heel wat comfort. Ook Residence Yasmina en New Fara Hotel zijn goede voorbeelden van voordelig geprijsde verblijfplaatsen.

De beste restaurants

Agadir is een havenstad, en dat brengt natuurlijk een groot culinair aanbod van visgerechten met zich mee. Zowat alle restaurants bieden deze dan ook aan. De mediterrane keuken is echter ook duidelijk aanwezig in de stad. Kleine proevertjes als tapa's en andere kleine gerechten zijn er eenvoudig te verkrijgen, net als vegetarische opties op basis van rijst, bijvoorbeeld met curry. Meer dan genoeg keuze dus voor de toerist die van variatie houdt.

Wat te doen in Agadir

De Golf de l’Océan

De Golf de l’Océan

Deze golfclub in Agadir is een van de bekendste van Marokko. Het terrein is aangelegd in met eucalyptus begroeide duinen.
Het Medina van Coco Polizzi

Het Medina van Coco Polizzi

Dit kleine dorpje van niet meer dan 5 hectare groot omvat verscheidene musea en ambachtelijke kraampjes, en kan tellen als een van de populairste bezienswaardigheden van de stad.
Het Nationale Park Souss Massa

Het Nationale Park Souss Massa

Dit park staat bekend om zijn opvallende roze flamingo's. Ook andere dieren, zoals struisvogels en wilde gazellen, zijn er te bewonderen.
De Kasbah

De Kasbah

Dit 16e-eeuwse bouwwerk is een van de oudste gebouwen van de stad, en biedt je een prachtig uitzicht over Agadir.

Top Hotel Deals in Agadir

Bekijk alle hotels in Agadir
Bekijk alle hotels in Agadir