Hotel Krakau

Hotel Krakau

Krakau: voor velen mag de stad dan wel niet zo bekend in de oren klinken, het is een van de belangrijkste en meest bezienswaardige op cultureel vlak. Een bezoekje aan de stad bewijst dat maar al te goed, en stelt Polen in een compleet nieuw daglicht bij toeristen over de hele wereld. Een goed hotel in Krakau boeken geeft je daarbij de kans om de pracht en praal van Krakau nog beter te ontdekken, en de zoektocht naar de beste optie is dan ook de moeite waard.

Vind een hotel in Krakau

Krakau herbergt enkele van de mooiste bezienswaardigheden van de regio, en ook van heel Europa. De stad wordt ook wel het Florence van het noorden genoemd, en dat maken de vele religieuze gebouwen en populaire attracties duidelijk. De Mariakerk en Kasteel Wawel worden vervoegd aan het lijstje waarop zich ook de Sint-Jozefkerk en het Nationaal Museum zich bevinden. Kiezen voor het juiste hotel, zoals System Hotel Krakow of Galaxy Hotel, maakt het nog aangenamer om deze te ontdekken.

De wijken van Krakau

Kazimierz: Deze uit de Tweede Wereldoorlog stammende wijk is een van de interessantste van Krakau.
Nowa Huta: Deze arbeiderswijk herbergt verscheidene hotels, waaronder Hotel Orient.

Hotels in het centrum van Krakau

Krakau heeft net als de meeste andere grote steden een centrale markt, die ook wel de Rynek Glowny wordt genoemd. Het plein werd in de 13e eeuw ontworpen en behoort tot de grootste van heel Europa. Er zijn dan ook heel wat centrale hotels te vinden, waaronder Hampton by Hilton Krakow, Grand Hotel en Hotel Elektor. De luxe die deze verblijfplaatsen bieden, geven je zeker en vast de kans om het beste uit je verblijf te halen!

Goedkope hotels in Krakau

Natuurlijk is een goedkoop hotel boeken in Krakau iets waar je zeker aan denkt als je een reis hebt geboekt, en er zijn zeker heel wat opties. Corner Hotel en Dom Turystyczny Indigo behoren tot de voordeligste verblijfplaatsen van de stad, maar kunnen dankzij hun centrale ligging en goed comfort toch een volwaardige bijdrage leveren aan je reis.

De beste restaurants

De keuken van Krakau is dan wel nogal eenvoudig, toch kan je je verwachten aan heerlijke gerechten in een van de vele restaurants. Braadworsten en pretzels kan je zowat overal in de stad verkrijgen, maar Krakau staat ook bekend om zijn ijs in talloze verschillende smaken. Daarbij zijn er ook heel wat internationale keukens te ontdekken.

Wat te doen in Krakau

De Sint-Andreaskerk

De Sint-Andreaskerk

De Kościół świętego Andrzeja is een van de oudere kerken die je in het oude stadsgedeelte van Krakau kan vinden.
De Raadhuistoren

De Raadhuistoren

Deze toren heet in het Pools Wieża ratuszowa, en is wel 70 meter hoog. Hij is gesitueerd op Rynek Główny in Krakau.
De Wawelkathedraal

De Wawelkathedraal

De Wewelkathedraal, ook wel de Stanislaus-en-Wenceslauskathedraal genoemd, is de bisschopskerk die aan de heiligen Stanislaus en Wencelaus is gewijd.
De Grafheuvel van Krakus

De Grafheuvel van Krakus

De grafheuvel Kopiec Krakusa is een zogenaamde tumulus, die in het Podgorze-district van de stad gelegen is. Het is waarschijnlijk de laatste rustplaats van de bekende prins Krakus.

Top Hotel Deals in Krakau

Bekijk alle hotels in Krakau
Bekijk alle hotels in Krakau

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Krakau