Hotel Wenen

Hotel Wenen

Wenen is waarschijnlijk een van de belangrijkste en mooiste steden op cultureel vlak, en dat is dan ook precies waarom heel wat bezoekers zich jaarlijks aan een reisje wagen. De Oostenrijkse hoofdstad heeft heel wat in petto, ondanks het feit dat het om een klein land gaat. Als je ook hebt gekozen om deze stad te bezoeken tijdens je vakantie, dan zal je er in elk geval van genieten. Ten minste, als je ook een comfortabel hotel boekt!

Vind een hotel in Wenen

Kunst heeft altijd een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het stadsbeeld van Wenen, en dat merk je als je gewoon al door de straten loopt. Bezienswaardigheden als de Staatsopera en het Leopoldmuseum geven je de kans om je ten volle in de plaatselijke cultuur en geschiedenis in te leven, want dat is toch wel een van de belangrijkste redenen om de stad te bezoeken. Dat wordt natuurlijk nog eenvoudiger dankzij hotels als Living Hotel an der Opera en Hotel josefshof am Rathaus.

De wijken van Wenen

Josefstadt: Deze wijk is een van de kleinste, meest dichtbevolkte én meest pittoreske van de hele stad.
Innere Stadt: De levendige drukte van deze wijk, alsook hotels als Aparthotel Adagio Vienne City, maken hem populair bij toeristen.

Hotels in het centrum van Wenen

Niets is beter dan een centraal gelegen hotel vanwaar je een culturele stad als Wenen kan ontdekken. Het overgrote deel van de bezienswaardigheden bevindt zich immers in of nabij het centrum, en dat is dan ook waar de meeste toeristen verblijven. FourSides Hotel & Suites Vienne is een voorbeeld van een luxueus hotel in Wenen dat centraal ligt, alsook Hotel Imlauer Vienna. De pittoreske straatjes en pleintjes kan je dan eenvoudigweg te voet ontdekken.

Goedkope hotels in Wenen

Maar waarom zou je veel geld betalen voor een verblijfplaats in Wenen als het ook goedkoper kan? Er zijn heel wat voordelige hotels te vinden, die je alsnog de luxe bieden om er een aangename reis van te maken. Lindner Hotel Am Belvedere en ARCOTEL Donauzentrum zijn slechts twee voorbeelden van hotels die helemaal niet veel kosten, maar wel veel comfort bieden.

De beste restaurants

De Weense keuken is eigenlijk een samensmelting van allemaal verschillende culinaire stromingen: de Hongaarse, Slovaakse, Italiaanse en nog veel meer. Gerechten als Germknödel, Tafelspitz en verschillende soorten chocoladetaartjes en gebakjes vind je er dan ook in zowat elk lokaal restaurant terug. De ideale reisbestemming voor de fijnproever!

Wat te doen in Wenen

Het Prater

Het Prater

Dit imposante, keizerlijke jachtgebied bestaat eigenlijk uit drie delen, waaronder het Wurstelprater. Deze laatste is een soort kermis met verscheidene attracties, waaronder het oudste reuzenrad ter wereld.
Haus des Meeres

Haus des Meeres

Het Huis van de Zee is een enorm aquarium, gebouwd in één luchtafweerbunker die dateert uit de Tweede Wereldoorlog.
Tiergarten Schönbrunn

Tiergarten Schönbrunn

Deze dierentuin werd opgericht in 1752. Het is daarmee de alleroudste ter wereld.
Het Dorotheum

Het Dorotheum

Dit grote veilinghuis is een indrukwekkend gebouw in het centrum van Wenen. Het is daarbij het grootste van Centraal-Europa én het Duitse taalgebied.

Top Hotel Deals in Wenen

Bekijk alle hotels in Wenen
Bekijk alle hotels in Wenen

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Wenen