Hotels Maastricht

Hotels Maastricht

Heb je een weekendje weg of reis gepland naar Maastricht, een van de mooiste steden van Zuid-Holland? Dan is het natuurlijk een kwestie van op zoek te gaan naar een comfortabele verblijfplaats! De stad heeft heel wat te bieden voor de toerist die ook eigen omgeving wil ontdekken, en dankzij een knus hotel in Maastricht geniet je volop.

Vind een hotel in Maastricht

Maastricht is een van de belangrijkste culturele centra van West-Europa, en voor toeristen dan ook een stad die heel wat in petto heeft. Je kan er tal van kerkelijke gebouwen bezoeken, waaronder de Sint-Servaaskerk en de Dominicanenkerk – als je kiest voor een hotel als The Student Hotel Maastricht (de perfecte optie voor jonge bezoekers).

De wijken van Maastricht

Het Kommelkwartier: Deze wijk heeft zijn naam te danken aan het plaatselijke pleintje De Kommel, en is de kleinste en meest pittoreske van de stad. Hotel de La Bourse en Hotel de Colombe zijn twee uitstekende hotels die je er kan vinden.
Binnenstad: De binnenstad van Maastricht kent heel wat bezienswaardigheden, waaronder het Vrijthof en de Sint-Servaasbasiliek. Nog leuker om te ontdekken vanuit het Saillant Hotel Maastricht City Center!

Hotels in het centrum van Maastricht

Een hotel boeken in het stadscentrum van Maastricht is een goed idee als je de stad sneller en vlotter wilt kunnen ontdekken. Er zijn zowel luxueuze als eenvoudige hotels te vinden: het Amrath hotel Ducasque ligt in de binnenstad, en biedt alle comfort die je van een luxueus hotel verwacht. Ook Urban Residences Maastricht, dat vlak bij het bekende Vrijthof ligt, is zeker de moeite waard!

Goedkope hotels in Maastricht

Een comfortabel hotel verkrijgen kan ook tegen een aangename prijs – en Maastricht bewijst dat! Het aanbod aan betrouwbare hotels is zo groot dat er eveneens heel wat goedkope hotels in Maastricht zijn, waardoor je als toerist van een leuke vakantie én een vollere portefeuille kan genieten. Het Bastion Hotel Maastricht Centrum is een goede optie, net als het met zwembad uitgeruste Novotel Maastricht.

De beste restaurants

Limburg staat bekend om zijn bourgondische keuken, en dat betekent dan ook volop genieten van verschillende smaken tijdens je verblijf. De vele restaurantjes in de stad bieden een uitgebreide menukaart en plaatselijke gerechten. Ook internationale keukens zijn er te vinden – maar afsluiten moet je gewoon doen met de Limburgse vlaai, een soort deegbodem gevuld met appels, kersen en rijst. Culinair genot verzekerd tijdens je verblijf in deze prachtige stad!

Wat te doen in Maastricht

Het Onze Lieve Vrouweplein

Het Onze Lieve Vrouweplein

Het Slevrouweplein is een groot plein in het centrum van de stad. Het ligt in het oude gedeelte nabij het castellum, dat dateert uit de Romeinse tijd.
Het Stadspark Maastricht

Het Stadspark Maastricht

Dit stadspark ligt aan de rand van de binnenstad. Het bestaat eigenlijk uit kleinere deelparken die elk hun eigen unieke uitstraling hebben.
De Sint-Pietersberg

De Sint-Pietersberg

Deze opvallende heuvel ten zuiden van de stad vormt het noordelijke deel van het Plateau van Caestert.
Het Vrijthof

Het Vrijthof

Het zogenaamde Vriethof is een centraal gelegen plein in Maastricht, en tevens het grootste van de hele stad.

Top Hotel Deals in Maastricht

Bekijk alle hotels in Maastricht
Bekijk alle hotels in Maastricht