Hotels Leiden

Hotels Leiden

Er zijn meer dan genoeg redenen om deze prachtige stad in Zuid-Holland te bezoeken tijdens je volgende vakantie, en de rijke geschiedenis en het gezellige stadscentrum zijn daar enkele van. De sleutelstad, zoals die ook wel genoemd wordt, behoort tot de oudste van Nederland. Heb je jouw volgende reisje er gepland, dan kan je je dus zeker verwachten aan een onvergetelijke reis. Dat kan echter alleen als je ook een hotel in Leiden boekt.

Vind een hotel in Leiden

Leiden herbergt een enorme schat aan prachtige musea, natuurparken en nog veel meer bezienswaardigheden die een verblijf zo de moeite waard maken. Museum Boerhave, Leiden Bio Science Park en de Botanical Gardens hebben allemaal één ding gemeen: ze kunnen je als toerist in vervoering brengen. En dat effect wordt natuurlijk nog groter als je vanuit een comfortabel hotel kan vertrekken. City Hotel Nieuw Minerva en City Resort Hotel Leiden zijn twee goede keuzes als je daarnaar op zoek bent.

De wijken van Leiden

Stevenshofdistrict: Het Stevensbloem winkelcentrum in deze buurt is ideaal voor toeristen.
Leiden-Noord: Deze buurt is een van de modernste wijken van de stad.

Hotels in het centrum van Leiden

Centraal gelegen hotels kan je ook meer dan genoeg vinden in deze prachtige stad. Ex Libris Boutique Hotel en Best Western City Hotel Leiden, alsook de Holiday Inn Leiden, bewijzen dat het centrum overloopt van de luxueuze hotels, die naast een interessante ligging ook een uitstekende service garanderen. Jouw basis voor alle bezienswaardigheden. Of waarom geen avondje cinema in één van de twee grote bioscopen in de stad?

Goedkope hotels in Leiden

Voor wie op zoek is naar een goedkopere verblijfplaats in Leiden is er goed nieuws: de voordelige hotels ligging meestal niet enkel centraal, maar bieden ook veel comfort aan voor de prijsklasse waarin ze zich bevinden. Bastion Hotel Leiden-Voorschoten is daar het perfecte voorbeeld van. De moderne inrichting en goede ligging maken het moeilijk om te geloven dat de prijs zo voordelig is. Natuurlijk kan je daar als bezoeker alleen maar van profiteren om meer uit je reis te halen.

De beste restaurants

Leiden is een stad met veel variatie, ook op culinair vlak. Naast de traditionele Hollandse gerechten, die met lokale ingrediënten als Hollandse kaas en nog andere worden bereid, zijn er ook heel wat buitenlandse keukens aanwezig. Van Italiaanse pizzeria's tot Thaise restaurants en Griekse menukaarten, de opties in Leiden zijn zo goed als oneindig.

Wat te doen in Leiden

Polderpark Cronesteyn

Polderpark Cronesteyn

Dit natuurpark is wel 120 hectare groot, en behoort tot de mooiste en bekendste van heel Nederland. Het werd gerealiseerd in 1982.
De Burcht van Leiden

De Burcht van Leiden

Dit is een van de oudste nog bestaande burchten van Nederland. Het bevindt zich in het centrum van Leiden, op de plaats waar de twee armen van de rivier de Rijn samenkomen.
De Pieterskerk

De Pieterskerk

Deze laatgotische kerk is al eeuwenlang de hoofdkerk van de stad Leiden, en ook een van de meest indrukwekkende kerkgebouwen.
De Negen Molens

De Negen Molens

Er zijn in totaal nog negen molens te vinden in Leiden: twee korenmolens, twee houtzaagmolens en vijf poldermolens. Met uitzondering van de Rodenburgmolen werken ze nog allemaal.

Top Hotel Deals in Leiden

Bekijk alle hotels in Leiden
Bekijk alle hotels in Leiden