Hotels Amsterdam

Hotels Amsterdam

Heb je gekozen voor een verblijf in een van de mooiste steden van Nederland tijdens je langverwachte vakantie? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je voor een goed hotel in Amsterdam kiest teneinde nog meer van de stad te kunnen genieten! De Nederlandse hoofdstad kent een erg rijke cultuur en geschiedenis, en dat maakt het dan ook een van de populairste reisbestemmingen van Europa. Maar ook als je op zoek bent naar modern entertainment kan je in deze Nederlandse parel terecht. Kies je als bezoeker voor een hotel in deze stad, dat aan alle verwachtingen voldoet, dan kan je nog zekerder zijn van een onvergetelijke reis!

Vind een hotel in Amsterdam

Een hotel in Amsterdam zoeken is zeker de moeite waard; als je de pracht en praal van deze stad persoonlijk wil ontdekken en de atmosfeer helemaal wil opsnuiven, dan is een uitgebreid aanbod aan hotels zeker en vast een welkom gegeven. Zo zijn er hotels die vlakbij de Schiphol Luchthaven liggen voor een vlotte verbinding, maar als je van cultuur houdt dan is een hotel nabij het Rijksmuseum misschien wel een goede optie. Het Vondelpark en het Anne Frank Huis zijn twee bezienswaardigheden die je als bezoeker zeker bezocht moet hebben – en hoe kan dat eenvoudiger dan vanuit een gezellig hotel?
Voor wie tijdens zijn vakantie het liefst gaat shoppen of door de gezellige straatjes van Amsterdam kuiert zijn er echter ook heel wat opties. Op die manier bestaat er voor elke voorkeur wel een oplossing, of je nu het Van Gogh Museum wil bezoeken of wil genieten van de gezellige drukte van de Foodhallen tijdens je verblijf in de stad!

De wijken van Amsterdam

Amsterdam is een prachtige stad waar je heel wat kunt ontdekken. Maar welke wijken moet je echt gezien hebben en waar kan je het beste een goedkoop hotel in Amsterdam vinden?
Het Museumkwartier: deze wijk staat vooral bekend vanwege de verscheidene musea die er te vinden zijn (Het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum), die je dankzij een van de vele hotels in de buurt eenvoudig kan bereiken. Het Hotel Piet Hein en Hotel Cornelisz zijn daar twee goede voorbeelden van.
Dam: De Dam is een van de mooiste pleinen van Amsterdam, en herbergt dan ook erg veel interessante hotels waar je tijdens je verblijf van comfort en luxe kan genieten. De wijk rond dit plein wordt beschouwd als het historische centrum van de stad, en er vinden jaarlijks heel wat nationale evenementen plaats. Enkele hotels die je er kan vinden zijn onder andere Hotel TwentySeven en Rho Hotel.
Bloemenmarkt: niets zo leuk als tijdens je verblijf in de Nederlandse hoofdstad kunnen genieten van een gezellige markt die nooit weggaat – want dat is precies wat de bloemenmarkt is! Veel van de kraampjes staan eigenlijk op boten die aan de kade liggen, en geven je als toerist de kans om echte bloemen, maar ook andere souvenirtjes, te kopen. Het NH Carlton Amsterdam en het Banks Mansion zijn twee van de beste hotels die je er vindt.
Het Leidseplein: het Leidseplein was in de jaren 50 dan misschien wel dé plaats war artistiekelingen samenkwamen om hun kunst tentoon te stellen, tegenwoordig heeft het plein een toeristisch karakter dat heel wat bezoekers lokt. Het American Hotel Amsterdam en La Boheme zijn twee prachtige hotels vlakbij in deze wijk, vanwaar je deze prachtige plek kan ontdekken.

Hotels in het centrum van Amsterdam

Nog beter dan een goed hotel in Amsterdam is een goed hotel in het centrum van de stad, zeker als je graag nieuwe dingen ontdekt tijdens je vakantie! Een hotel in Amsterdam in het centrum van de stad geeft je de kans om in een mum van tijd precies die bezienswaardigheden te bezoeken die je gezien wil hebben. Het Radison Blu Hotel is bijvoorbeeld de perfecte optie voor wie het historische centrum van Amsterdam wil ontdekken, met bezienswaardigheden als De Dam en het Koninklijk Paleis. Het Park West XO Hotel is dan weer een goed idee als je het huis van Anne Frank wil bezichtigen, dat er vlakbij ligt en een stukje Nederlandse geschiedenis uit de doeken doet. De meeste centrale hotels liggen op wandelafstand (een aantal kilometer) van heel wat interessante bezienswaardigheden en musea, zoals het Van Gogh Museum. Ook krijg je heel wat comfort en luxe voor een aangename prijs - en dat is natuurlijk ook belangrijk als je ten volle van je verblijf wil genieten!

Goedkope hotels in Amsterdam

Misschien denk je dat een mooi, bereikbaar en stijlvol hotel veel geld kost - maar dat is lang niet altijd het geval. Amsterdam kent een aantal prachtige hotels waar je voor een relatief lage prijs van kan genieten. Budget hotels geven je de kans om voor weinig geld toch te profiteren van heel wat luxe en comfort. Het moderne Hotel Joy is daar een goed voorbeeld van. Citiez Hotel Amsterdam heeft dan weer een typisch Amsterdamse, pittoreske uitstraling die je verblijf zoveel aangenamer maakt. Daarbij kan je ook nog eens rekenen op heel wat aanbiedingen, waardoor je voor nog minder geld kan genieten van een gezellig verblijf in een van de interessantste steden van Nederland!

De beste restaurants

Amsterdam is niet enkel een stad waar je heel wat uitstekende hotels kan vinden - ook als je op zoek bent naar culinair genot valt er veel te ontdekken! De stad kenmerkt zich door een unieke keuken met enkele opvallende gerechten. Zo zijn de Amsterdamse uitjes, in saffraan ingelegd, erg populair bij zowel de plaatselijke bevolking als toeristen. Ben je eerder een fan van gebakjes en koek, dan zal het koggetje je zeker en vast bekoren. Dit is een soort van koekje waar de stad erg bekend om staat. Natuurlijk is Amsterdam nog altijd een grote stad, dus naast lokale gerechten zijn er ook heel wat internationale keukens te vinden. En dat geeft je de kans om als bezoeker nog meer te genieten van je verblijf!

Wat te doen in Amsterdam

Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum omvat een hele reeks aan Nederlandse kunstwerken en geschiedenis, waaronder collecties van kunstenaars als Vermeer, Hals en Rembrandt.
Het EYE Filmmuseum

Het EYE Filmmuseum

Dit museum aan de noordoever van de rivier de Ij in de Overhoeks wijk is gewijd aan de cinematografie. De zalen worden daarbij ook gebruikt voor interessante educatieve activiteiten.
Het Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis

Dit huis is tegenwoordig een monument ter nagedachtenis aan Anne Frank, die vooral bekend staat voor het dagboek dat ze geschreven heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Artis

Artis

Ten slotte is ook de Artis dierentuin het bezoeken waard. Het gaat om de oudste zoo van Nederland, die in 1838 werd opgericht en als doel heeft de zorg en liefde voor de natuur en dieren te stimuleren!

Top Hotel Deals in Amsterdam

Bekijk alle hotels in Amsterdam
Bekijk alle hotels in Amsterdam