Hotel Malta

Hotel Malta

Niets gaat boven een subtropisch eiland in de Middellandse Zee om je zomervakantie door te brengen, en Malta is daar een perfect voorbeeld van. Dit eiland behoort tot de populairste van Europa, en lokt jaarlijks talloze toeristen met zijn prachtige natuur en cultuur. Als je ook hebt beslist om je vakantie op Malta door te brengen, dan doe je er echter wel goed aan de juiste maatregelen te treffen. En het boeken van een goed hotel op Malta is daar één van!

Vind een hotel op Malta

Malta staat vooral bekend vanwege de prachtige natuur die er te vinden is. De Comino Lagune en de Blauwe Raam Klif behoren daartoe, net als vele andere rotsformaties en megalithische constructies. Natuurlijk zijn er ook heel wat architecturale wonderen te bezichtigen, waaronder de bekende Sint-Janscokathedraal. Dankzij hotels als Palais le Brun en Paradise Bay Resort kan je als toerist de pracht van deze bezienswaardigheden ervaren.

De wijken van Malta

Spinola Bay: Deze havenplaats is een van de meest toeristische trekpleisters van het eiland!
Paceville: Deze buurt is vooral populair bij jonge toeristen, en herbergt ook enkele van de mooiste hotels van het eiland.

Hotels in het centrum van Malta

De hoofdstad van Malta, Valletta, lokt vooral heel wat bezoekers in de lente- en zomermaanden. Het centrum van het eiland valt vooral op door zijn toeristische karakter en gezellige drukte, maar ook het grote aanbod aan hotels helpt daarbij. Domus Zamittello en Hotel Phoenicia Malta zijn bijvoorbeeld prachtige hotels die op de plaatselijke architectuur en cultuur zijn afgestemd, en daarbij pal in het centrum van de stad liggen.

Goedkope hotels in Malta

Oriana at The Topaz Hotel, Green Valley en Maribu Bed & Breakfast Guesthouse, allemaal hebben ze één ding gemeen: ze geven je als toerist de kans om voor een méér dan aangename prijs van de pracht van het eiland te genieten. De ligging van dergelijke hotels en B&B's, alsook de service waar je op kan rekenen, bewijzen dat een goedkoop prijskaartje niet altijd wil zeggen dat je er niets voor terugkrijgt.

De beste restaurants

De Maltese keuken lijkt op de mediterrane: het gebruik van vis, vlees, rijst, pasta en olijfolie is populair, maar toch zijn er ook enkele verschillen. De Maltese keuken is bijvoorbeeld vettiger, en er worden meer verse groenten gebruikt. Tal-Malti, Maltees brood, en kinnie, een soort van nationale alcoholvrije drank, vormen als het ware het culinaire karakter van dit prachtige eiland.

Wat te doen in Malta

Het Blue Lagoon

Het Blue Lagoon

Deze lagune ligt tussen Gozo en Malta, twee van de belangrijkste eilanden van de eilandengroep. Dagtochten naar dit enorme meer zijn erg populair.
Megalithische tempels

Megalithische tempels

De tempels Ggantija en Hagar Qim zijn enkele van de bekendste en oudste megalithische tempels van de wereld.
Marsaxlokk

Marsaxlokk

Dit is een van de oudste traditionele vissersdorpen, waar jaarlijks talloze toeristen op afkomen vanwege de pittoreske atmosfeer.
Het Hypogeum

Het Hypogeum

Het Hypogeum is een van de mooiste tempels van Hal Saflieni. Het gebouw is opgedeeld in drie ondergrondse niveaus die met talloze nissen, gangen en kamers met elkaar verbonden zijn.

Top Hotel Deals in Malta

Bekijk alle hotels in Malta
Bekijk alle hotels in Malta