Hotel Luxemburg

Hotel Luxemburg

Heel wat steden en regio's in België zijn zeker en vast het bezoeken waard, en Luxemburg is daar één van. De stad is niet enkel een van de oudste van België, het is er ook een die tegenwoordig nog altijd een erg belangrijke rol vervult op politiek en cultureel vlak. Een reis naar Luxemburg geeft je de kans om zelf te ontdekken dat zelfs kleine steden in een klein land heel wat verrassingen kunnen herbergen. Een hotel in Luxemburg is dan ook een goed idee.

Vind een hotel in Luxemburg

Luxemburg is een stad met meer religieuze en culturele bezienswaardigheden dan de meeste mensen denken. Dankzij het juiste hotel kan je de pracht van de stad zelf ontdekken. De O.L.V. Kathedraal en het Arboretum Kirchberg Museum zijn twee van de populairste attracties die je er kan vinden, net als de Groothertogin Charlottenburg en de kazematten van Luxemburg. Hotels als Doubletree by Hilton Luxemburg en Alvisse Parc Hotel bieden je de opportuniteit om deze te bezoeken.

De wijken van Luxemburg

Hamm: Dit stadsdeel is het bezoeken waard vanwege het militaire kerkhof dat er ligt, daterend uit de Tweede Wereldoorlog.
Schuttrange: In deze pittoreske wijk kan je onder andere het Légère Hotel Luxembourg vinden.

Hotels in het centrum van Luxemburg

Als je Luxemburg en alle bezienswaardigheden die erbij komen kijken sneller wilt bezoeken, dan is het zeker de moeite waard om te kiezen voor een hotel in het centrum. Het aanbod is erg uitgebreid, met verschillende hotels verspreid over Luxembourg City. Park Inn by Radisson Luxembourg City en Sofitel Luxemburg Le Grand Ducal zijn twee van de beste top-end hotels die je kan vinden. In de binnenstad maakt het openbaar vervoer het je daarbij gemakkelijk, dankzij verbindingen met zowat elke belangrijke plaats.

Goedkope hotels Luxemburg

Niets gaat boven een pittoresk hotel in of net buiten het centrum van Luxemburg, en doorgaans betaal je voor dergelijke verblijfplaatsen ook nog eens veel minder. Er zijn heel wat driesterrenhotels te vinden in de stad, waaronder Hôtel-Restaurant Victor Hugo en Yasha Hotel, in het centrale gedeelte van Luxemburg. Veel van deze hotels brengen je meteen in de juiste sfeer dankzij hun landelijke ligging en traditionele inrichting.

De beste restaurants

De plaatselijke keuken van Luxemburg en omstreken is een andere reden waarom bezoekers deze stad opzoeken. Van boerenpaté tot forel in rieslingwijn en bouneschlupp-soep, dergelijke lekkernijen moet je gewoon geprobeerd hebben tijdens je verblijf in de culinaire stad.

Wat te doen in Luxemburg

De Kathedraal van Luxemburg

De Kathedraal van Luxemburg

De Kathedral Notre-Dame was oorspronkelijk een collegiaal kerkgebouw van de jezuïetenbeweging, aan het begin van de 17e eeuw. Tegenwoordig is het de bisschoppelijke kerk van de stad.
De kazematten van Luxemburg

De kazematten van Luxemburg

De kazematten bestaan eigenlijk uit een ondergrondse militaire vestingsgordel in de stad, en vormen een deel van de gedeeltelijk in 1867 gesloopte Vesting Luxemburg.
De Adolfsbrug

De Adolfsbrug

De Pont Adolphe fungeert als verbindingsstuk tussen het centrum van de stad en de Gare wijk.
De Groothertogin Charlottebrug

De Groothertogin Charlottebrug

Deze brug staat ook wel bekend als de Rode Brug. Hij is volledig uit staal vervaardigd en hangt over de vallei van Alzette, op een hoogte van 74 meter.

Top Hotel Deals in Luxemburg

Bekijk alle hotels in Luxemburg
Bekijk alle hotels in Luxemburg

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Luxemburg