Hotel Dubrovnik

Hotel Dubrovnik

De Parel van de Adriatische Zee, zo wordt Dubrovnik in Kroatië ook wel genoemd, en die naam is niet gestolen. Dubrovnik behoort zonder enige twijfel tot de mooiste steden van Europa, en al zeker van de Adriatische Kust. Het gaat zelfs zo ver dat het centrum van de stad in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Er is geen reden waarom je géén reis naar deze stad gepland zou hebben, en er is ook geen reden waarom je geen comfortabel hotel in Dubrovnik zou boeken.

Vind een hotel in Dubrovnik

De stad heeft zowel op cultureel als geschiedkundig en natuur vlak heel wat te bieden. Naast het feit dat Dubrovnik vlak bij de indrukwekkende berg de Srd ligt, zijn er ook een Franciscaans Klooster en Museum voor Moderne Kunst in de stad te vinden. Valamar Club Dubrovnik en Apartments Aura zijn daarbij enkele van de beste hotels die je in de stad kan vinden, en garanderen allebei een onvergetelijk verblijf.

De wijken van Dubrovnik

De Oude Stad: Hotels als The Pucic Palace en Art House Dubrovnik maken het oude stadscentrum zeker het overwegen waard.
Lapad: Het strand van Lapad is de ideale badplaats voor zonnebadende toeristen!

Hotels in het centrum van Dubrovnik

Het centrum en de oude stad van Dubrovnik zijn een waar kunstwerk. Vandaar dat ze als geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Hotels zijn er dan ook in groten getale te vinden, waaronder Villa Malo More en Dubrovnik Sweet House. Ook Olea en Apartments le Petit Nono behoren tot de beste verblijfplaatsen die je hier kan vinden. Heel wat luxe te ontdekken dus in deze stad die al uit de 7e eeuw na Christus stamt!

Goedkope hotels in Dubrovnik

Echt goedkoop kan je in Dubrovnik niet verblijven, maar de meeste hotels bieden dan ook een ongeziene mate van comfort en luxe. Toch zijn er een aantal voordeligere verblijfplaatsen, die je als besparende bezoeker zeker kan overwegen. Villa Paradiso 2 en Villa Perla zijn bijvoorbeeld relatief goedkoop, zeker gezien hun adembenemende ligging en uitstekende service die ze bieden.

De beste restaurants

Dubrovnik is een havenstad, en heeft dan ook heel wat visgerechten op de menukaart staan. De Kroatische keuken kenmerkt zich door het gebruik van verse ingrediënten zoals vlees en groenten. Gegrilde vis en Dalmatische ham zijn typerend voor deze stad en streek, net als verschillende soorten pizza's. Buitenlandse keukens kan je er natuurlijk ook altijd ontdekken tijdens je verblijf!

Wat te doen in Dubrovnik

De Pilepoort

De Pilepoort

Deze 15e eeuwse poort, ook wel de Gradska Vrata Pile genaamd, is de ingang van de ommuurde stad.
Fort Lovrijenac

Fort Lovrijenac

Het indrukwekkende fort ligt in het westen van de stad, net buiten het oude gedeelte. Het gebouw is gesitueerd op een klif van bijna 40 meter hoog.
Het Banjestrand

Het Banjestrand

Dit toeristische strand ligt dan wel een stuk buiten het stadscentrum, het is een van de populairste stranden van Dalmatië.
De Stradun

De Stradun

De Stradun wordt ook wel de Placa genaamd, en is de grootste winkelstraat van de stad.

Top Hotel Deals in Dubrovnik

Bekijk alle hotels in Dubrovnik
Bekijk alle hotels in Dubrovnik