Hotel Rome

Hotel Rome

Rome: de hoofdstad van Italië en een van de mooiste steden van Europa, waar elk jaar opnieuw zoveel toeristen naartoe worden getrokken! Als je zelf het beste wilt halen uit je verblijf in deze prachtige stad, dan is een hotel in Rome boeken een goed idee. Dankzij een comfortabele, centraal gelegen verblijfplaats wordt het eenvoudiger om de pracht van de Italiaanse stad te ontdekken!

Vind een hotel in Rome

Rome ligt centraal in Italië, en is doorheen de geschiedenis altijd een van de belangrijkste steden geweest van Europa. Dat uit zich dan ook in de vele bezienswaardigheden en eeuwenoude gebouwen die je er kan vinden. De Trevifontein is echt het bezichtigen waard, dus waarom niet kiezen voor het Hotel Contilia daar vlakbij? Het iQ Hotel Roma geeft je dan weer de kans om het indrukwekkende Colosseum en de Via Nazzionale te ontdekken!

De wijken van Rome

Piazza Navona: Dit plein is een van de bekendste en meest toeristische van Rome, met onder andere het Hotel Trecento en Vittoriano Suite.
Het Vaticaan: Het Vaticaan is met zijn indrukwekkende architectuur en uitstraling zeker het bezoeken waard. Hotels als Residenza Paolo VI en Rome ApartHotel zijn enkele goede opties.

Hotels in het centrum van Rome

Een hotel boeken in het centrum van Rome garandeert dat je nog veel meer van je verblijf kan genieten, zoveel is zeker. Hotel Capo d'Africa ligt bijvoorbeeld op 10 minuten wandelen van het Forum Romanum, waar je van de gezellige drukte kan genieten. De stad beschikt over een netwerk aan bussen, waardoor je snel en veilig de leukste plaatsjes kunt ontdekken vanuit je hotel in Rome.

Goedkope hotels in Rome

Rome is dan wel een erg grote stad, waarom zou je per se veel geld moeten betalen voor je verblijf? Er zijn heel wat budgethotels te vinden die voor een verrassende prijs toch heel wat luxe in petto hebben, zoals Hotel Pineta Palace en Hotel Principe di Piemonte. Geld besparen én genieten van je reis is dus zeker mogelijk.

De beste restaurants

Rome is niet enkel een stad met een rijke geschiedenis en prachtige architectuur, ook het eten is er zeker het proberen waard! Natuurlijk kennen we de stad allemaal vanwege de bekende pizza's, die je in verschillende vormen en smaken kan vinden in deze vele restaurantjes in de stad. Daarbij bestaat de menukaart doorgaans ook uit verscheidene pasta's en rijstgerechten, waar je bijvoorbeeld op het Forum Romanum van kan genieten!

Wat te doen in Rome

De Trevifontein

De Trevifontein

Deze 26 meter hoge en 22 meter brede fontein ligt nabij het Piazza di Trevi en werd gebouwd in opdracht van paus Clemens XII. Het bouwplan werd door Bernini getekend, en de fontein werd een halve eeuw later in barokstijl gebouwd door Nicola Salvi.
Het Colosseum

Het Colosseum

Dit enorme amfitheater (ook wel Amphiteatrum Flavium in het Latijn), was het allergrootste van het hele Romeinse rijk, gebouwd in de 1e eeuw na Christus. De oorsprong van de originele naam is te vinden in het feit dat het Colosseum door de zogenaamde Flavische keizers gebouwd werd.
De Villa Giulia

De Villa Giulia

Van alle musea in Rome is de Villa Giulia, dat een schat aan Etruskische kunst herbergt, ongetwijfeld een van de bekendste. Origineel was het gebouw het 16e-eeuwse vakantieverblijf van Paus Julius III, dat eind de 19e eeuw werd verbouwd tot een museum.
De Vaticaanse Heuvel

De Vaticaanse Heuvel

De Colle Vaticano of Vaticaanse Heuvel is een 75 meter hoge heuvel, gelegen op de rechteroever van de rivier de Tiber. Het Vaticaan werd er gebouwd en vandaar heeft het dan ook zijn naam gekregen.

Top Hotel Deals in Rome

Bekijk alle hotels in Rome
Bekijk alle hotels in Rome

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Rome