Hotel Rimini

Hotel Rimini

Rimini behoort tot de mooiste steden van Zuid-Italië, en is als havenstad aan de Adriatische Zee ook een van de belangrijkste van het Italiaanse vasteland. Juist door de prachtige architectuur die in de stad te vinden is, alsook de adembenemende natuur die haar omringt, is Rimini uiterst populair bij toeristen over heel Europa. Als je ook een verblijf in de stad hebt gepland, maar nog altijd op zoek bent naar een comfortabele verblijfplaats, dan is een hotel in Rimini zeker en vast een goede keuze.

Vind een hotel in Rimini

Rimini is zowel voor strandtoeristen als cultuurliefhebbers een van de beste reisbestemmingen van Italië. Het strand van Rimini en het Kasteel Sismondo mogen dan wel compleet verschillende attracties lijken, samen vormen ze de stad als geheel en dragen ze bij tot de unieke uitstraling ervan. De nabijgelegen hotels Villa del Mare en Aqua Hotel maken dan weer duidelijk dat de stad echt wel de moeite waard is.

De wijken van Rimini

Borgo San Giuliano: Deze schilderachtige wijk maakt meteen duidelijk waarom de stad zoveel toeristen lokt.
Bellariva: Hotel Emanuele en Hotel Ervill zijn twee van de beste die je in Bellariva kan vinden.

Hotels in het centrum van Rimini

Zowel het nieuwe als het historische centrum van Rimini zijn de moeite waard om te bezoeken, en het aanbod aan hotels is er dan ook groot. Hotel Sovrana ligt bijvoorbeeld op wandelafstand van het oude centrum, waar je de traditionele Italiaanse cultuur kan opsnuiven. Ville del Mare oogt als hotel dan wel iets moderner, toch ligt het historische gedeelte van de stad niet veraf. En dat zijn nog maar enkele van de beste verblijfplaatsen voor toeristen.

Goedkope hotels in Rimini

Goedkoop verblijven en toch genieten van luxe en comfort kan zeker in deze stad – zoals het Park Hotel en Aldebaran hotel bewijzen. Veel voordelige hotels hebben toch heel wat sterren, waardoor je alsnog zeker kan zijn van een luxueus verblijf vlak bij het centrum van de stad, of juist in de rustigere buitenwijken. Meer dan genoeg opties voor elk soort bezoeker.

De beste restaurants

De Italiaanse keuken is zeker en vast een van de heerlijkste ter wereld, en ook in Rimini kan je dat zelf ervaren. De vele restaurants die er in de binnenstad en de randwijken te vinden zijn, bieden traditionele Italiaanse pizza's in ontelbare soorten. Daarbij kan je ook genieten van lekkere aperitieven zoals lokale wijnen, of van kleine hapjes als voorgerecht.

Wat te doen in Rimini

De Arco d'Augusto

De Arco d'Augusto

Deze Romeinse boog fungeerde lang als stadspoort aan de Via Flaminia. Hij was aan keizer Augustus gewijd, de stichter van het Romeinse Keizerrijk.
De Foro Romano

De Foro Romano

Deze archeologische site was het meest centrale en belangrijkste economische kruispunt van de Emilia-Romagna provincie.
De Ponte di Tiberio

De Ponte di Tiberio

Deze monumentale brug uit marmer ligt aan de oostkant van het Parco XXV Aprile.
Het Anfiteatro

Het Anfiteatro

Een interessante ruïne van een kolossaal bouwwerk waar spelen werden gehouden voor wel tienduizend mensen.

Top Hotel Deals in Rimini

Bekijk alle hotels in Rimini
Bekijk alle hotels in Rimini

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Rimini