Hotel Milaan

Hotel Milaan

Het noorden van Italië wordt dan misschien niet gezien als even populair als de eerder zuidelijk gelegen steden, toch zijn er heel wat prachtige plaatsjes te ontdekken. De stad Milaan is daar één van. Niet alleen gaat het om een van de oudste steden van het land, het is ook een van de meest ontwikkelde. Als bezoeker kan je je dus verwachten aan een reis waarbij je enerzijds de traditionele Italiaanse atmosfeer kunt opsnuiven, en toch kunt genieten van heel wat luxe in een hotel in Milaan.

Vind een hotel in Milaan

Milaan herbergt een oneindige hoeveelheid prachtige bezienswaardigheden, waarvan er heel wat uit de Romeinse tijd of de renaissance stammen. Het Teatro alla Scala en de Kathedraal van Monza behoren zonder twijfel tot de meest indrukwekkende gebouwen die je er kan vinden, en dankzij hotels als Armani Hotel Milano kan je deze en nog meer ontdekken. Ideal Hotel Milano San Siro en nog vele andere behoren eveneens tot de beste.

De wijken van Milaan

Brera District: De pittoreske straatjes en oude basilieken in deze wijk maken hem uiterst populair bij bezoekers!
Porta Genova: Allegroitalia Espresso Darsena en nog vele andere hotels geven deze wijk haar toeristische uitstraling.

Hotels in het centrum van Milaan

Het centrum van de stad Milaan is pas écht het bewijs dat het gaat om een culturele stad met een rijke geschiedenis. De Dom van Milaan en de vele musea die je er vindt, zijn daar het bewijs van. Het spreekt dan ook voor zich dat er heel wat hotels staan, waaronder Porta Romana Bella Camera Deluxe en Starhotels Business Palace. Openbaar vervoer is er ook genoeg in deze stad, hoewel de pittoreske straatjes in het oude stadscentrum natuurlijk leuker te voet te ontdekken zijn.

Goedkope hotels in Milaan

Ondanks de nogal prestigieuze indruk van de stad zijn er ook heel wat goedkopere opties te vinden voor toeristen die hun portemonnee een beetje willen sparen. Toch zal je hiervoor niet per se aan luxe moeten inboeten. Hotel Da Vinci en Best Western Hotel Blaise & Francis bieden niet enkel heel wat comfort, ze zijn ook nog eens voordeliger.

De beste restaurants

Risotto alla Milanese, een plaatselijke risotto met saffraan en witte wijn, en panettone, een kersttaart met rozijnen; het zijn twee lekkernijen waar de stad Milaan zo bekend om staat. Ook kan je in de vele restaurants in en om het centrum heel wat heerlijke stoofpotjes en wijn vinden.

Wat te doen in Milaan

De kathedraal van Milaan

De kathedraal van Milaan

De Duomo Santa Maria Nascente behoort tot de grootste rooms-katholieke gebouwen ter wereld. Het is tevens de grootste van het land.
De Sint-Laurensbasiliek

De Sint-Laurensbasiliek

De Basilica di San Lorenzo Maggiore is gewijd aan Laurentius van Rome, de christelijke martelaar.
Castello Sforzesco

Castello Sforzesco

Dit indrukwekkende kasteel in Milaan werd gebouwd in de 14e eeuw, en fungeerde toen als burcht van de Visconti.
Het Teatro alla Scala

Het Teatro alla Scala

Dit theatergebouw wordt ook wel gewoon La Scala genoemd. Het is gebouwd in neoclassicistische stijl.

Top Hotel Deals in Milaan

Bekijk alle hotels in Milaan
Bekijk alle hotels in Milaan

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Milaan