Hotel Florence

Hotel Florence

De Italiaanse stad Florence is ongetwijfeld een reisje waard voor wie houdt van de mediterrane atmosfeer en de typisch Italiaanse cultuur. Florence ligt centraal in Italië, en wordt gezien als de bakermat van de renaissance kunst- en filosofiestroming. Geen wonder dat de stad een van de populairste reisbestemmingen is bij culturele toeristen. Als je dat ook bent, dan heb je waarschijnlijk al een trip naar Florence geboekt. Maar zorgen voor een comfortabel hotel in Florence is ook belangrijk, en gelukkig zijn er veel mogelijkheden!

Vind een hotel in Florence

Florence is net als de hoofdstad van Italië een cultureel en geschiedkundig indrukwekkende stad. Je vindt er dan ook overblijfselen uit elke historische periode. Religieuze gebouwen als de Basilica di San Lorenzo en de Basilica di Santa Croce geven de binnenstad haar imposante uitstraling. De nabijheid van hotels Palazzo Branchi en Hotel Casci maken het voor bezoekers nog aangenamer om deze bezienswaardigheden te bezoeken.

De wijken van Florence

Campo di Marte: Deze wijk aan de San Lorenzo basiliek is met hotels als Hotel Panama en Room Mate Luca een van de meest toeristische van de stad.
De Dom: Het grote plein aan de Dom van Florence is dé plaats om te genieten van een gezellig terrasje of Italiaans restaurant.

Hotels in het centrum van Florence

Het centrum van Florence is pas echt het bezoeken waard als je van de Italiaanse cultuur houdt. De Dom van Florence en het Palazzo Vecchio lokken heel wat nieuwsgierige bezoekers, die zich in het oude Italië willen wanen. Ook zijn hier heel wat aangename hotels te vinden, waaronder Hotel Corte dei Medici, Hilton Florence Metropole Hotel en Hotel Brunelleschi. Allemaal goede opties als je luxueus wilt verblijven.

Goedkope hotels in Florence

Weinig dingen zijn zo aangenaam als voor een prikje in een prachtige stad als deze kunnen verblijven. En dat kan, dankzij de hotels die tijdelijk of altijd voor een klein prijsje te boeken zijn. Eurhotel is daar een goed voorbeeld van, net als Hotel Real, dat toch luxe biedt voor een lage prijs. Dergelijke hotels in Florence kunnen vaak ook voor een langere periode geboekt worden.

De beste restaurants

De Toscaanse keuken kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke, onbewerkte producten. Wild wordt er vaak gegeten, in gerechten als trippa en lampredotto. Toscaans zoutloos brood is ook erg populair, en wordt vaak gebruikt bij soepen als ribollita. Stuk voor stuk gerechten die je tijdens je verblijf geprobeerd moet hebben.

Wat te doen in Florence

De Basilica di Santa Maria del Fiore

De Basilica di Santa Maria del Fiore

Deze basiliek, ook wel de Duomo genaamd, is een kathedrale basiliek die symbool staat voor de stad Florence.
De Ponte Vecchio

De Ponte Vecchio

De naam van deze brug betekent letterlijk 'oude brug'. Hij stamt immers uit de middeleeuwen en loopt over de rivier de Arno. De brug is vooral bekend vanwege de vele juweliers die zich erop hebben gevestigd.
Het Nationaal Museum Bargello

Het Nationaal Museum Bargello

Het Museo Nazionale del Bargello is een van de musea in Florence, en is gehuisvest in het Palazzio del Bargello.
Piazzale Michelangelo

Piazzale Michelangelo

Dit centrale plein ligt op een heuvel, vanwaar je een prachtig zicht hebt op de stad, die door de rivier de Arno in tweeën is gedeeld. Ook de Ponte Vecchio, Uffizi, Santa Croce en de Santa Maria del Fiore kan je zien.

Top Hotel Deals in Florence

Bekijk alle hotels in Florence
Bekijk alle hotels in Florence

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Florence