Hotel Dublin

Hotel Dublin

Ierland behoort tot de mooiste landen van heel Europa, en vooral toeristen die op zoek zijn naar adembenemende natuurtaferelen en een gezellig verblijf kunnen alleen maar baten bij een reis naar Dublin, de hoofdstad. Een hotel in Dublin boeken is echter wel een must als je van comfort en luxe wilt genieten tijdens je verblijf, en dat is waarom de zoektocht naar een goede verblijfplaats zo belangrijk is.

Vind een hotel in Dublin

Dublin kent verscheidene parken, lange straten en oude gebouwen die het stadsbeeld zo uniek maken. Merrion Square en St. Stephen's Green zijn enkele van de grootste, en lokken dan ook heel wat nieuwsgierige bezoekers. Andere bezienswaardigheden zoals de Jameson Tower en monumenten als de Millennium Spire creëren dan weer een indrukwekkend stadsbeeld, wat een reis naar de prachtige stad zeker de moeite waard maakt. Maldrin Hotel Dublin Airport en Radisson Blu Hotel zijn twee van de beste van de stad, die je zeker moet overwegen.

De wijken van Dublin

Temple Bar: Deze toeristische buurt valt meteen op door de vele restaurants en Irish pubs die je er kan vinden.
Adams Town: Adams Town is met hotels als Cathedral Court erg populair bij toeristen.

Hotels in het centrum van Dublin

Zoals vermeld zorgen de vele pleinen en oude kathedralen in het centrum van de stad voor een ietwat mystieke indruk. Veel hotels zijn er gevestigd. Clayton Hotel Burlington Road en Hilton Dublin behoren tot de vele verblijfplaatsen die je er kan boeken. De bedrijven LUAS en DART maken het je daarbij gemakkelijk om de stad vlot te ontdekken, dankzij een netwerk aan bussen dat doorheen het centrum en de rest van Dublin loopt.

Goedkope hotels in Dublin

Voor een lage prijs verblijven in een stad als Dublin mag dan wel een droom lijken, het is wel degelijk mogelijk. Het aanbod aan verblijfplaatsen is in elk geval groot, met hotels als Saleem Holiday House en Pembroke Townhouse. Er zijn eveneens heel wat hostels en B&B's te vinden, waaronder Lunden B&B, die voor een lage prijs toch comfort bieden.

De beste restaurants

Als er iets is waarom Dublin zo populair is bij toeristen over heel Europa, dan zijn het wel de vele typische pubs. De Ieren zijn erg trots op hun heerlijke bieren, die je in zowat elke bar of restaurant kan vinden. Natuurlijk komen ook heel wat gerechten altijd opnieuw op de menukaarten terug, waaronder haggis, Irish stew en black pudding.

Wat te doen in Dublin

Phoenix Park

Phoenix Park

Dit is het grootste ingesloten park in stedelijk gebied van Europa. De Dublin Zoo en het paleis van de Ierse President zijn er gevestigd.
De Liffey

De Liffey

Deze grote rivier had vroeger als voornaamste functie om handel over te drijven. Tegenwoordig fungeert hij ook als scheidingslijn tussen het armere en rijkere gedeelte van de stad.
Dublin Castle

Dublin Castle

Het kasteel van Dublin bestaat deels uit middeleeuwse vertrekken en deels uit indrukwekkende 18e eeuwse complexen.
Docklands

Docklands

Deze moderne architectonische gebouwen zijn gebouwd in het oude havengebied. De ruimte wordt gebruikt voor woningen, recreatie en bedrijven.

Top Hotel Deals in Dublin

Bekijk alle hotels in Dublin
Bekijk alle hotels in Dublin

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Dublin