Hotel Boedapest

Hotel Boedapest

De Hongaarse hoofdstad Boedapest speelt op zoveel vlakken een centrale rol binnen het land; op cultureel, economisch, geschiedkundig en politiek vlak. Een reis naar de prachtige stad bewijst echter dat ze nog veel meer in petto heeft dan dat, en dat ook toeristen zich tegoed kunnen doen aan het unieke stadsbeeld en de populaire attracties. Een hotel in Boedapest is haast een must als je je reis wilt doen slagen, en wat meer informatie daarover is belangrijk.

Vind een hotel in Boedapest

Het stadsbeeld van Boedapest wordt grotendeels gevormd door de aanwezigheid van de rivier de Donau, die ze als het ware in twee stukken deelt. Enkele belangrijke monumenten die je zeker bezocht moet hebben, zijn onder andere de burcht en burchtheuvel van de stad, alsook het Vissersbastion en de Matthiaskerk. Enkele van de beste hotels in en rond het centrum van de stad zijn Danubius Hotel Astoria City Center en Di Verdi Imperial Hotel, die je meteen onderdompelen in de unieke atmosfeer van Boedapest.

De wijken van Boedapest

De binnenstad: Erzsebet Hotel City Center en Central Avenue Partments zijn twee van de beste verblijfplaatsen in het centrum van de stad.
Obuda: Deze wijk herbergt hotels als The Acquincum Hotel Budapest, en behoort tot de oudste van de stad.

Hotels in het centrum van Boedapest

De binnenstad van Boedapest is zeker en vast het bezoeken waard als je houdt van de typische Balkancultuur, en de pittoreske stedelijke panorama's en atmosfeer die erbij komen kijken. Dankzij verblijfplaatsen als Sofitel Budapest Chain Bridge en Expo Congress Hotel kan je daar nog meer uit halen, en beleef je gegarandeerd een onvergetelijke reis.

Goedkope hotels in Boedapest

Natuurlijk wil verblijven in een prachtige stad als Boedapest niet per se zeggen dat je je blauw moet betalen. Er zijn immers meer dan genoeg goedkopere opties, die eveneens heel wat comfort bieden. Hillside Premium Apartments en Anna Hotel Budapest zijn daar enkele voorbeelden van. Voor een laag prijskaartje in een van de mooiste steden van de Balkan verblijven is dankzij deze opties zeker mogelijk.

De beste restaurants

De keuken van Hongarije, die logischerwijs ook in Boedapest overduidelijk aanwezig is, kenmerkt zich door een mengeling van gerechten uit alle omringende landen. De Tsjechische, Oostenrijkse en zelfs de Turkse keuken komen altijd opnieuw terug, in gerechten op basis van vlees, eieren en verschillende soorten kazen. Ten slotte moet je ook gewoon halaszlé uitgeprobeerd hebben, een heerlijke lokale vissoep.

Wat te doen in Boedapest

De Burcht van Boeda

De Burcht van Boeda

Dit oude koningspaleis is een indrukwekkend kasteel dat uit verschillende vleugels bestaat.
De Citadel van Boeda

De Citadel van Boeda

De Citadella ligt op de Gellértberg, en is een enorme vestiging die het hele 235 meter hoge bergplateau inneemt.
De Nagykörut

De Nagykörut

De Grote Ringweg is een lange baan die de grootste en drukste delen van Boedapest doorkruist.
De Allatkert

De Allatkert

Dit is de dierentuin van Boedapest, ook wel de Fovarosi Allah- és Növénykert genaamd. Hij dateert uit het jaar 1886 en is daarmee de oudste van Hongarije.

Top Hotel Deals in Boedapest

Bekijk alle hotels in Boedapest
Bekijk alle hotels in Boedapest

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Boedapest