Hotel Kos

Hotel Kos

Niets gaat boven een Grieks eiland als vakantiebestemming! Dat is dan ook precies waarom Kos, een eiland in de Egeïsche Zee, een van de bekendste is van heel Europa. De aangename temperaturen en de typisch Griekse atmosfeer, om nog maar van de rijke geschiedenis die er te ontdekken valt te zwijgen, het zijn allemaal goede redenen om een hotel op Kos te boeken. Maar welke hotels op Kos zijn er nu zoal te vinden? Een vraag die een duidelijk antwoord behoeft.

Vind een hotel op Kos

Kos is naast het eiland ook de hoofdstad van dat eiland, en lokt jaarlijks talloze bezoekers uit Griekenland en de rest van Europa. Naast toeristische plaatsen als Paradise Beach en het Kefalos-strand zijn er ook natuurlijk tal van oude gebouwen en restanten te vinden, zoals de christelijke basiliek en de Agios Theologos. Verblijfplaatsen als Helona Resort en Paritsa Hotel geven elke bezoeker de kans om deze te bezichtigen.

De wijken van Kos

Dikaio: Aspro Spiti en Villa Andrew's Hotel zijn twee prachtige hotels die je in deze wijk van Kos kan vinden.
Irakleides: Blue Lagoon Village behoort tot de beste hotels in Irakleides!

Hotels in het centrum van Kos

Kos is een stad met een rijk verleden, en dat valt meteen op tijdens een verblijf in het centrum. Er zijn heel wat hotels te vinden in de binnenstad. Van kleine, gezellige hotels zoals Catherine Hotel tot grote resorts waarvan Astyr Odysseus Kos Resort & Spa een goed voorbeeld is, de mogelijkheden zijn erg uitgebreid. Toch is het centrum van de stad niet al te groot, en kan je de meeste andere stadsdelen gemakkelijk te voet ontdekken.

Goedkope hotels in Kos

Kos is dan wel een heel populaire stad op een al even populair eiland, dat wil niet zeggen dat er enkel dure verblijfplaatsen te boeken zijn. Er zijn ook tal van goedkopere hotels te vinden, waaronder Vasilis Studios en Hermes Studios. Deze bieden dan misschien niet het comfort van een super luxe resort, ze zijn ideaal voor de avontuurlijke toerist die een comfortabele plaats nodig heeft om te overnachten.

De beste restaurants

Kos is nog altijd een eiland, dus de gerechten die je er vindt in de restaurantjes bestaan dan ook vaak uit vissoorten zoals inktvis. Natuurlijk zijn ook feta en tzatziki typische gerechten die je op elke menukaart zal vinden. Voor wie het liever eenvoudig houdt, zijn er ook internationale restaurants te vinden, met bijvoorbeeld Italiaanse pizza's.

Wat te doen in Kos

De plataan van Hippocrates

De plataan van Hippocrates

Deze oosterse plataan is vernoemd naar Hippocrates, de bekende Griekse arts. Hij staat in de hoofdstad van het eiland.
Lagoudi-Zia

Lagoudi-Zia

Zia is een toeristisch bergdorp op Kos dat halverwege de Dikeosbergen ligt, vlakbij Pyli. Het dorp is erg toeristisch en je kan er dan ook veel restaurants, cafeetjes en winkels vinden.
De Embros Thermae

De Embros Thermae

De Embros Thermae zijn een soort warmwaterbronnen op het eiland, vlak bij de zuidoostelijke kust.
Dikeos

Dikeos

Deze 846 meter hoge berg wordt ook wel Dikaios genaamd, en bepaalt mede het aangezicht van het eiland.

Top Hotel Deals in Kos

Bekijk alle hotels in Kos
Bekijk alle hotels in Kos