Hotel Athene

Hotel Athene

Griekenland behoort tot de mooiste landen van Europa, dat is zeker. Als je daarbij bedenkt dat de geschiedenis van dit land en steden als Athene enorm rijk is, net zoals de cultuur, dan heb je natuurlijk een reisbestemming van formaat. Een hotel in Athene boeken is echter wel een must als je ten volle van je reis wilt kunnen genieten, en je helemaal in de Griekse atmosfeer wilt inleven. De zoektocht naar zo'n hotel is misschien niet altijd eenvoudig, maar zeker en vast wel de moeite waard.

Vind een hotel in Athene

Van het Parthenon tot de Romeinse Agora en de Filopappos Heuvel, dergelijke bezienswaardigheden maken Athene tot wat ze is: een van de populairste, meest toeristische steden van Europa, die er toch is in geslaagd zijn traditionele erfgoed te bewaren. Een goed hotel zoeken geeft je als toerist de kans om dat zelf te ervaren. Noble Suites en Divani Palace Acropolis zijn daar twee goede voorbeelden van.

De wijken van Athene

Plaka: Adams Hotel en AthenStyle zijn twee hotels die deze wijk de moeite waard maken.
Syntagma: Dit centrale plein wordt omringd door vele oud-Griekse gebouwen, die tegenwoordig nog altijd een politieke rol hebben.

Hotels in het centrum van Athene

Het centrum van de oude stad, dat vooral bekend staat vanwege het grote centrale plein, Omonia genaamd, huisvest enkele van de leukste hotels die je in Griekenland kan vinden. Acropolis View Paradise Apartments en The House Athens behoren ongetwijfeld tot dat lijstje, en bieden zowat alle mogelijke luxe en bereikbaarheid die je nodig hebt. Dankzij een netwerk van bussen en trolleybussen kan je daarbij andere omliggende plaatsjes eenvoudig bereiken – maar het prachtige centrum zelf ontdek je toch best te voet.

Goedkope hotels in Athene

Athene is een stad met een erg rijke geschiedenis en cultuur, maar als bezoeker hoef je niet altijd veel te betalen om deze zelf te ontdekken. Athens House en Victory Inn zijn bijvoorbeeld twee aangename verblijfplaatsen die helemaal niet veel kosten, en ideaal zijn voor de jonge toerist die wel van wat avontuur houdt.

De beste restaurants

Athene is de laatste jaren geëvolueerd tot een volwaardige culinaire stad, en dat merk je ook tijdens een verblijf. Tarama, tzatziki en moussaka zijn slechts een greep uit de vele heerlijke kleine gerechtjes die je er in de restaurants vindt. Ook horiatiki, een Griekse salade, en de welbekende Griekse fetakaas vormen er de basis van elke menukaart.

Wat te doen in Athene

Het Nationaal Archeologisch Museum

Het Nationaal Archeologisch Museum

Dit voorname museum herbergt enkele van de bekendste collecties Oud-Griekse voorwerpen en kunst, die stuk voor stuk afkomstig zijn uit heel Griekenland.
De Toren van de Winden

De Toren van de Winden

Deze toren wordt ook wel het Horologium van Andronicus van Cyrrhus genaamd, of Aerides. Het gaat om een 1e-eeuws monument dat in die periode zowel de windrichting als de tijd aangaf.
Het Syntagmaplein

Het Syntagmaplein

Het bekende Platia Syntagmatos of Grondwetsplein is het meest vooraanstaande van de Griekse hoofdstad. Het bevindt zich pal in het centrum.
De Nationale Tuin

De Nationale Tuin

De Nationale Tuin wordt wel de koninklijke tuin genaamd. Het gaat om een heus natuurpark in het centrum van de stad, van ruim 15 hectare groot.

Top Hotel Deals in Athene

Bekijk alle hotels in Athene
Bekijk alle hotels in Athene

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Athene