Hotel Toulouse

Hotel Toulouse

Toulouse is de vierde grootste stad van Frankrijk qua inwoneraantal. Maar ze heeft nog veel meer in petto dan dat. De stad behoort niet enkel tot de oudste, maar ook de interessantste steden van Frankrijk. Een reisje is dan ook zeker de moeite waard als je je terug in de tijd wilt wanen. Wil je echter nog meer uit je verblijf halen? Dan is het boeken van een degelijk hotel in Toulouse een onmisbare maatregel.

Vind een hotel in Toulouse

Net zoals alle andere Franse steden herbergt Toulouse een rijke schat aan prachtige bezienswaardigheden, zowel op het vlak van cultuur als geschiedenis en kunst. Pont Neuf en het Capitole de Toulouse zijn beide sterke staaltjes architectuur, terwijl de Jardin Royal en de Japanese Garden Toulouse dan weer een stukje natuur in het stadsbeeld brengen. Deze en nog meer bezienswaardigheden kan je ontdekken dankzij de nabijheid van hotels als Hotel Aragats, La Pasteliere en La Maison.

De wijken van Toulouse

Levignac: Aussonne is een van de delen van het Toulouse arrondissement, met hotels als Chateau de Faudade.
Place du Capitole: Dit plein is het hart van de stad, waar ook het indrukwekkende Capitole staat.

Hotels in het centrum van Toulouse

Heel wat toeristen kiezen voor een verblijf in het centrum van Toulouse, juist omdat zich daar de meeste bezienswaardigheden en toeristische attracties bevinden. Zénitude Hotel Residences Le Parc de L'Escale en Nemea Apart'Hotel Toulouse Saint-Martin behoren bijvoorbeeld tot de meest luxueuze hotels die je in de stad én de streek kan vinden, en garanderen dan ook een ontspannen verblijf.

Goedkope hotels in Toulouse

Toulouse is ook een stad waar je verscheidene goedkopere hotels kan vinden, en dus de ideale reisbestemming als je geld wilt besparen tijdens je verblijf. Dit is vooral handig als je slechts een aantal dagen blijft, of liever wat comfort inruilt voor een lagere prijs. Le Meublé Toulousain in het westen van de stad, en Apart'City Toulouse Aéroport Cornebarrieu, dat vlak bij de luchthaven ligt, zijn twee hotels die je zeker moet overwegen als je voor een prikje in of nabij Toulouse wilt logeren.

De beste restaurants

De Fransen staan bekend om hun verfijnde en heerlijke keuken, en ook in Toulouse vind je daar bewijs van. Eendenconfijt, foie gras en cassoulet toulousain, een soort stoofpotje, horen allemaal thuis op de menukaart van de restaurantjes die je er vindt. Ook kan je genieten van verschillende soorten tapa's; de Spaanse grens ligt immers niet ver.

Wat te doen in Toulouse

Het Capitool

Het Capitool

Dit gebouw fungeert zowel als stadhuis als theater en ligt nabij de Place du Capitole in het centrum van de stad. Het plein en het Capitool staan symbool voor de identiteit van de stad.
Het Muséum de Toulouse

Het Muséum de Toulouse

Het MNHT of Muséum d'mistoir Naturelle de la Ville de Toulouse is gesitueerd in de Busca-Montplaisir wijk. Er zijn meer dan 2,5 miljoen voorwerpen te vinden.
Le Jardin des Plantes

Le Jardin des Plantes

Deze botanische tuin dateert uit het jaar 1730 en werd door de Société des Sciences de Toulouse opgericht. Toentertijd lag die tuin in het Saint-Sernin district.
Het Kasteel van Reynerie

Het Kasteel van Reynerie

Het Château de Reynerie is een groot kasteel dat tegenwoordig als historisch monument beschermd is, sinds het jaar 1963.

Top Hotel Deals in Toulouse

Bekijk alle hotels in Toulouse
Bekijk alle hotels in Toulouse

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Toulouse