Hotel Parijs

Hotel Parijs

Als je een van de mooiste steden van Europa wilt bezoeken, dan is een verblijf in Parijs zeker en vast iets voor jou. Niet alleen herbergt de stad een rijke cultuur en geschiedenis, maar er is ook nog eens heel wat modern entertainment te beleven. Eenmaal je Parijs hebt uitgekozen als reisbestemming wil je natuurlijk ook een degelijk hotel, zodat je van wat comfort kan genieten.

Vind een hotel in Parijs

Parijs kent erg veel religieuze gebouwen en monumenten, die het stadsbeeld haar unieke uitstraling geven. Hotels als Hotel Trianon Rive Gauche en CitizenM Paris Gare de Lyon liggen vlak bij gebouwen als de Notre-Dame en Sainte Chapelle, waardoor je deze in een mum van tijd kunt ontdekken. Hotel Elysées-Opéra ligt dan weer nabij het Casino de Paris en de Moulin Rouge, en staat garant voor een vakantie vol vermaak.

De wijken van Parijs

Opéra: Deze wijk staat vooral bekend vanwege het Opéra Garnier, dat zowel van binnen als van buiten een waar kunstwerk is!
Bastille: De Bastille heeft een erg belangrijke geschiedenis: op het Place de la Bastille begon immers de Franse Revolutie!

Een hotel in het centrum van Parijs

Het centrum van Parijs staat vooral bekend vanwege zijn vele winkelstraten, moderne musea en de lange avenues waar je gezellig langs kan wandelen. Hotel Du Cadran ligt bijvoorbeeld vlak bij het centrum, de Eiffeltoren en Champ de Mars. Een centraal gelegen hotel heeft als voordeel dat de meeste bezienswaardigheden en toeristische attracties snel bereikbaar zijn!

Goedkope hotels in Parijs

Waarom zou een comfortabel of zelfs luxueus hotel duur moeten zijn? Een stad als Parijs staat dan wel bekend vanwege de hoge prijskaartjes, toch zijn er ook heel wat lager geprijsde opties voor wie besparend op reis wil gaan. Hotel Terminus Lyon is bijvoorbeeld een goede keuze voor wie niet al te veel geld wil betalen, in ruil voor toch een gezonde dosis luxe. Les Fontaines du Luxembourg is een andere hotel in Parijs dat je voor een prikje kan boeken.

De beste restaurants

De Franse keuken is bijzonder, maar overheerlijk als je de juiste plaatsjes weet uit te kiezen. In Parijs vind je tal van gezellige restaurantjes die je een uitgebreide menukaart aan kunnen bieden, met gerechten als de bekende croque-monsieur, een toast met kaas en ham, of de iets zachtere quiche Lorraine. De salade nicoise is dan weer een echt zomergerecht, en houdt het dankzij een mengeling van verscheidene groenten heel licht.

Wat te doen in Parijs

De Moulin Rouge

De Moulin Rouge

Uitgaansmogelijkheden zijn er genoeg in Parijs en de Moulin Rouge is er ongetwijfeld een van de bekendste. Deze cabaret ligt aan de Boulevard de Clichy en staat symbool voor het bohemiense leven.
Avenue des Champs-Élysées

Avenue des Champs-Élysées

Deze avenue mag dan misschien wel niet meer lijken dan een brede laan in het centrum van Parijs, de aanwezigheid van bioscopen, cafés en musea maken het een van de grootste toeristische attracties van de stad.
De Eiffeltoren

De Eiffeltoren

Dit monument in het centrum van de stad wordt nog altijd gezien als een van de wereldwonderen, en staat symbool voor de Parijse cultuur. Hij staat aan de linkeroever van de rivier de Seine en wordt jaarlijks door talloze toeristen bezocht.
De Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe

De welbekende triomfboog is een van de meest indrukwekkende bouwwerken van Parijs, op de Place Charles de Gaulle. Het is de plaats waar tot wel 12 lanen in de stad samenkomen, en dat verklaart mede het toeristische karakter van het monument.

Top Hotel Deals in Parijs

Bekijk alle hotels in Parijs
Bekijk alle hotels in Parijs

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Parijs