Hotel Mulhouse

Hotel Mulhouse

Mulhouse is zonder twijfel een van de mooiste steden in de Elzas in het oosten van Frankrijk. De ligging van de stad en gemeente, namelijk aan de grens met Frankrijk en Duitsland, zorgt voor een uniek stadsbeeld dat je in weinig andere plaatsen vindt. Een reis naar deze stad garandeert dan ook een vakantie die je niet meer vergeet, maar het juiste hotel in Mulhouse boeken is wel belangrijk.

Vind een hotel in Mulhouse

Net zoals elke andere stad valt Mulhouse meteen op door zijn unieke stadsbeeld, de combinatie van pittoreske straatjes en pleinen en een toeristisch centrum. Het Mulhouse Hotel de Ville, de Parc Expo en de Place de la Réunion zijn stuk voor stuk plaatsen en bezienswaardigheden die de stad haar unieke atmosfeer geven. Residhotel Mulhouse Center en Elstar Residence zijn twee van de mooiste hotels die je er vindt, en deze voegen dan ook waarde toe aan je reis.

De wijken van Mulhouse

Coteaux: Coteaux is een van de modernste wijken van de stad, met veel nieuwbouw en een metropolitaanse indruk.
Centre Historique Ouest: Het historische stadsdeel van Mulhouse herbergt enkele van de oudste gebouwen van de stad, en lokt dan ook veel toeristen.

Hotels in het centrum van Mulhouse

De Temple de Saint-Etienne en de vele monumenten in het centrum van de stad zorgen precies voor de juiste toeristische atmosfeer om veel bezoekers aan te trekken. Het spreekt dan ook voor zich dat je er heel wat hotels kan vinden, zoals ApartHotel le Trident en Ibis Mulhouse Centre Filature. De ligging van dergelijke hotels maakt het daarbij veel aangenamer om de leukste plaatsjes in het centrum van de stad te voet te ontdekken.

Goedkope hotels in Mulhouse

In de stad kan je ook heel wat goedkopere opties vinden als je op zoek bent naar een verblijfplaats. Gite Parfum Exotique en andere hotels en hostels vormen het basisaanbod van de verblijfplaatsen die je voor een prikje kan boeken. Goedkoop wil echter niet zeggen minder van kwaliteit, en je kan dan ook heel wat comfort verwachten bij hotels in de lagere prijsklassen.

De beste restaurants

De Franse keuken is verfijnd, gedetailleerd en heerlijk, en natuurlijk ook in steden als Mulhouse overduidelijk aanwezig. Je kan er in de vele restaurants alle typisch Franse gerechten verkrijgen, waaronder foie gras, zomerse salades, heerlijk Frans gebak en lokale wijnen. De Duitse keuken is er echter ook goed ingeburgerd, waardoor er dus voor elke bezoeker wat wils is.

Wat te doen in Mulhouse

Het stadhuis van Mulhouse

Het stadhuis van Mulhouse

Het Hôtel de ville de Mulhouse is in renaissancestijl gebouwd in het jaar 1552. Het bevindt zich vlak bij de Place de La Réunion.
Le Musée du Papier Peint

Le Musée du Papier Peint

Dit museum ligt eigenlijk in het nabij gelegen plaatsje Rixheim, en is gewijd aan de geschiedenis van het behangpapier.
Le Musée EDF Electropolis

Le Musée EDF Electropolis

Dit vernieuwende museum behandelt de geschiedenis van de elektriciteit en alle mogelijkheden en toepassingen die het biedt.
La Chapelle Saint-Jean

La Chapelle Saint-Jean

Deze kapel werd in het jaar 1269 gebouwd, en fungeert tegenwoordig vooral als concertgebouw. Daarbij worden in en rondom de kapel verscheidene stenen beelden en voorwerpen tentoongesteld (in het zogenaamde Musée Lapidaire).

Top Hotel Deals in Mulhouse

Bekijk alle hotels in Mulhouse
Bekijk alle hotels in Mulhouse

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Mulhouse