Hotel Montpellier

Hotel Montpellier

Zuid-Frankrijk: heel wat Europese toeristen dromen van een reisje naar deze prachtige streek aan de Middellandse Zee, en een stad als Montpellier bewijst dat dat niet zonder reden is! Montpellier is een van de belangrijkste Franse steden vanuit geschiedkundig standpunt, en dat wordt meteen duidelijk als je het historische centrum bezoekt. Wil je het beste halen uit je verblijf in de stad? Dan is een hotel in Montpellier boeken een maatregel waar je geen twee keer over na moet denken!

Vind een hotel in Montpellier

Het grote aanbod aan prachtige hotels binnen zowat elke prijscategorie is een andere reden waarom Montpellier de moeite waard is als reisbestemming. Het Musée Fabre, de Kathedraal van Lodève en Seaquarium behoren tot de meest populaire attracties in en rondom de stad, en dankzij de vele hotels wordt het nog aangenamer om deze te ontdekken. Hotel Ulysse Montpellier Centre en Villa Bellagio Montpellier zijn beide goede opties als je van comfort en een goede ligging wilt profiteren.

De wijken van Montpellier

Antigone: Hotel D'Aragon en Novotel Suites Montpellier: beide hotels verlenen zich perfect als uitvalsbasis tijdens je reis naar Montpellier.
La Paillade: De Côte Vermeille en het nabijgelegen natuurpark maken dit deel van Montpellier zeker en vast het bezoeken waard.

Hotels in het centrum van Montpellier

Het centrum van Montpellier wordt duidelijk afgebakend door een groot plein, La Place de la Comédie, waar je tal van gezellige restaurantjes en cafeetjes kan vinden. Ook hotels zijn er hier in groten getale, waaronder Hôtel des Arceaux en Novotel Suites Montpellier. Ook leuk is dat op het centrale plein vaak heel wat straatmuzikanten en andere artiesten hun kunsten vertonen.

Goedkope hotels in Montpellier

Ook goedkoop verblijven kan in een stad als Montpellier: er zijn tal van voordelige hostels, B&B's en zelfs gewone hotels te vinden die je voor een lage prijs kan boeken, zowel in het centrum van de stad als de buitenwijken. Apart'City Montpellier - Saint Roch is daar een goed voorbeeld van, net als Hôtel Colisé Verdun. Geld besparen kan dus als je een reis naar Montpellier maakt.

De beste restaurants

Wie aan de mediterrane kust op reis gaat, verwacht natuurlijk heerlijk eten. En in Montpellier kan je daar op rekenen. Aligot, een gerecht op basis van gesmolten kaas en aardappelen en andere typisch Franse gerechten, zoals foie gras, vormen de basis van het culinaire aanbod in deze stad. En dat volstaat om je reis onvergetelijk te maken.

Wat te doen in Montpellier

Het aquaduct van Saint-Clément

Het aquaduct van Saint-Clément

Het Aqueduc des Arceaux is een aquaduct in Romeinse bouwstijl. Het dateert echter uit de 18e eeuw, en ligt in de gelijknamige wijk Les Arceaux.
De Citadel van Montpellier

De Citadel van Montpellier

La Citadelle de Montpellier is een premoderne versteviging van Montpellier. Koning Lodewijk liet de citadel bouwen nadat er verschillende opstanden de kop hadden opgestoken.
De Triomfboog Le Payrou

De Triomfboog Le Payrou

Deze triomfboog is een van de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Hij dateert uit de tijd van de Romeinse overheersing.
Hôtel des Trésoriers de France

Hôtel des Trésoriers de France

Montpellier is een stad waar vroeger heel wat herenhuizen en zogenaamde chateaus werden gebouwd. Hotel des Trésories de France is daar een prachtig voorbeeld van.

Top Hotel Deals in Montpellier

Bekijk alle hotels in Montpellier
Bekijk alle hotels in Montpellier

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Montpellier