Hotel Marseille

Hotel Marseille

Marseille behoort zonder twijfel tot de mooiste steden van het zuiden van Frankrijk, en dat is dan ook waarom jaarlijks ontelbaar veel toeristen deze stad uitkiezen als reisbestemming. Als je dat ook hebt gedaan, dan kan je je verwachten aan een onvergetelijke vakantie! Natuurlijk is het zelfs dan van groot belang dat je een goede verblijfplaats hebt, teneinde nog meer van je reisje te kunnen genieten. Een hotel in Marseille is daarvoor dé oplossing en biedt heel wat vrijheid en ontspanning. Het aanbod aan hotels in Marseille is erg uitgebreid, en wat meer informatie daarover is hier dan ook wel van toepassing.

Vind een hotel in Marseille

Marseille is de tweede meest bevolkte stad van Frankrijk, en staat erg bekend vanwege de vele oude gebouwen – maar ook de toeristische aantrekkingskracht – die de plaats zo uniek maken. Van de indrukwekkende Vieux-Port tot de eeuwenoude Abbaye de Saint-Victor, het zijn allemaal bezienswaardigheden die je zoveel eenvoudiger kan ontdekken als je kiest voor hotels als Terminus Saint-Charles en Citadines Castellane Marseille.

De wijken van Marseille

La Capelette: Ontdek de indrukwekkende Garden Guy Azaïs in deze wijk vanuit het City Résidence Hotel in Marseille!
Allauch: De Basilique Notre-Dame de La Garde is pas echt een bezoekje waard tijdens je verblijf in deze wijk!

Een hotel in het centrum van Marseille

Het centrum van een stad als Marseille heeft een erg uitnodigend karakter – mede dankzij de vele winkelstraten, geschiedkundige bezienswaardigheden en verschillende vormen van entertainment. Ook kan je hier tal van hotels vinden in verschillende prijsklassen – waarvan Alex Hotel en Résidence La Canebière slechts enkele voorbeelden zijn. De voordelen van een centraal hotel kunnen hierbij niet onderschat worden.

Goedkope hotels in Marseille

Marseille heeft een verrassend aanbod aan interessant geprijsde hotels, speciaal voor toeristen die zich niet blauw willen betalen tijdens hun verblijf. Afhankelijk van het seizoen zal die prijs doorgaans variëren, maar hotels als Marseille Sud Hotel en Hotel des Moulins bieden voor een lage prijs toch al het nodige comfort en voorzieningen die je tijdens je vakantie nodig kan hebben.

De beste restaurants

Marseille heeft een ietwat mediterrane keuken, die enigszins beïnvloed wordt door de Franse cuisine – en dat merk je tijdens je verblijf in de stad. Het gebruik van look, olijfolie en Provençaalse kruiden valt meteen op, net zoals gerechten als bouillabaisse en tal van plaatselijke wijnen. Culinair genieten kan dus zeker als je een last minute hotel in Marseille boekt.

Wat te doen in Marseille

Le Vieux-Port

Le Vieux-Port

De oude haven van Marseille is al eeuwenoud, en wordt gevormd door een natuurlijke inham. De kades werden tussen de 15e en 17e eeuw aangelegd in opdracht van Lodewijk XII.
Palais Longchamp

Palais Longchamp

Dit koninklijk bouwwerk ligt in de wijk Quartier des Cinq-Avenues. Het werd gebouwd nadat een kanaal in de stad werd aangelegd om de watertoevoer te verbeteren.
De Jardin des Vestiges

De Jardin des Vestiges

Dit natuurpark in Marseille herbergt overblijfselen van de Griekse nederzetting Massalia, uit 600 voor Christus.
Het Parc Borély met het kasteel Borély

Het Parc Borély met het kasteel Borély

Parc Borély is een openbaar stadspark, met een oppervlakte van niet minder dan 17 hectare. Het omvat eveneens een bijhorend kasteel met dezelfde naam.

Top Hotel Deals in Marseille

Bekijk alle hotels in Marseille
Bekijk alle hotels in Marseille

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Marseille