Hotel Colmar

Hotel Colmar

De Elzas in Frankrijk is ongetwijfeld een van de meest pittoreske en interessante streken van het land, en steden als Colmar zijn daar het bewijs van. Als je een reisje naar deze prachtige stad in Oost-Frankrijk hebt geboekt, dan is het de moeite waard om op zoek te gaan naar een comfortabel hotel in Colmar. Want enkel als je over een degelijke verblijfplaats beschikt, heb je de kans om meer uit je reis te halen.

Vind een hotel in Colmar

Colmar was vooral tijdens de middeleeuwen en de renaissance erg belangrijk, en dat wordt duidelijk als je kijkt naar de oude vakwerkhuizen die er te bezichtigen zijn. Het Maison Pfister en de Saint-Martin kerk zijn eveneens bezienswaardigheden die je bezocht moet hebben, vanuit hotels als Arc-En-Ciel Colmar of Hotel Beausejour. Deze en nog meer bieden alle nodige comfort om van je verblijf te genieten.

De wijken van Colmar

Vieux Colmar: Het oude stadsgedeelte herbergt de typische architectuur van de Elzas en eeuwenoude gebouwen.
Saint-Léon: Deze wijk is vooral populair bij jonge toeristen, mede dankzij de vele hotels die er te vinden zijn.

Hotels in het centrum van Colmar

Het Centre Ville is logischerwijs een van de meest populaire wijken van de stad, en het aanbod aan hotels is er erg groot. Hotel Des Deux Clefs, Hotel l'Abbaye d'Alspach en nog vele andere behoren tot het lijstje aan beste verblijfplaatsen in het centrum, en geven je de kans om het moois dat Colmar te bieden heeft te ontdekken.

Goedkope hotels in Colmar

Nog beter dan een aangenaam hotel is natuurlijk een hotel waar je helemaal niet veel voor hoeft te betalen, en in Colmar kan je die vinden. Ibis Colmar Horbourg Wihr en Residence Domaine du Golf bewijzen dat je voor luxe en comfort niet altijd een duur prijskaartje moet krijgen. Deze en nog andere hotels beschikken over een zwembad en/of andere voorzieningen, en bevinden zich niet ver van Colmar of het stadscentrum.

De beste restaurants

Ook al heeft Colmar haar eigen aparte cultuur, het gaat nog altijd om een Franse stad, en de typisch Franse keuken is er dan aanwezig. Gerechten als foie gras en wijnen als pinot gris zijn er schering en inslag. Daarbij is er ook een breed gamma aan Duitse gerechten, vanwege de ligging van de stad nabij de Duitse grens. Kougelhopf en Munster zijn twee voorbeelden van lekkernijen die je dankzij een last minute hotel in Colmar kan proeven.

Wat te doen in Colmar

De Saint-Martin kerk

De Saint-Martin kerk

Deze Dominicaanse kerk is een van de belangrijkste van Colmar. Het schilderij Madonna in de Rozentuin van Martin Schongauer is er te bezichtigen.
La Maison Pfister

La Maison Pfister

Het Pfister Huis is een gebouw uit de 16e eeuw dat opmerkelijke architecturale eigenschappen heeft. Het ligt in het centrum van de stad aan de Rue des Marchands en wordt beschouwd als een van de meest opvallende constructies uit de renaissance, mede door zijn klokvormige dak en smalle traptoren.
Het Musee Unterlinden

Het Musee Unterlinden

Dit bekende museum in Colmar herbergt enkele bekende collecties kunst, waaronder werken van Pablo Picasso en Matthias Grünewald.
De Lauch rivier

De Lauch rivier

Deze rivier doorkruist onder andere Colmar en loopt door het Franse departement Haut-Rhin. Hij ontspring vlak bij het zogenaamde Le Markstein en werd al verscheidene keren, nog voor de 20e eeuw, voorzien van twee grote stuwmeren: Lac de la Lauch en Lac du Ballon.

Top Hotel Deals in Colmar

Bekijk alle hotels in Colmar
Bekijk alle hotels in Colmar

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Colmar