Hotel Carcassonne

Hotel Carcassonne

Een reis naar de derde grootste toeristische trekpleister van Frankrijk, dat klinkt voor velen die op zoek zijn naar een onvergetelijke reis als muziek in de oren. En het is precies wat Carcassonne je kan bieden! De stad is niet alleen erg oud, maar speelt ook nog eens een erg belangrijke rol op het vlak van toerisme. Heb je gekozen voor een trip naar deze stad, dan is het de moeite waard om een hotel in Carcassonne te zoeken en je verblijf een extra dimensie te geven.

Vind een hotel in Carcassonne

De lange reeks bezienswaardigheden die in Carcassonne te ontdekken vallen, vragen om een degelijke verblijfplaats, en wat is daar beter voor dan een hotel? DoubleTree by Hilton en Hotel L'Octroi zijn slechts een kleine greep uit de vele verblijfsmogelijkheden die deze stad te bieden heeft. Het Museum of Fine Arts en de Poort van Narbonne bewonderen wordt natuurlijk zoveel eenvoudiger dankzij dergelijke hotels, wat ook het geval is als je sportief wilt wezen in Carcassonne Golf of met het gezin het Raymond Chesa Leisure Park wilt bezoeken.

De wijken van Carcassonne

La Cité Médiévale: Het middeleeuwse stadsgedeelte van Carcassonne dompelt je onder in oude tijden, dankzij de aanwezigheid van eeuwenoude gebouwen.
De Pont Vieux: Deze prachtige buurt in Carcassonne staat vooral bekend vanwege de oude brug die er te bezichtigen is.

Hotels in het centrum van Carcassonne

Het centrum van Carcassonne heeft iets magisch, zeker als je op een warme zomeravond op een van de gezellige terrasjes van de binnenstad zit te genieten. De nabijheid van hotels als Soleil Vacances Hotel Du Rol en Cerise Carcassonne Nord maken dat plezier natuurlijk nog veel intenser, en je zou een dergelijke verblijfplaats in het centrum dan ook moeten overwegen.

Goedkope hotels in Carcassonne

In stijl verblijven in een van de mooiste steden van Frankrijk wil echter niet zeggen dat je een peperdure hotelkamer moet betalen. Les Clés de la Cité en Domloc Carcassonne zijn twee voorbeelden van voordeligere opties, en zijn dus de ideale oplossing voor wie wat geld wil besparen tijdens zijn verblijf.

De beste restaurants

Carcassonne is een van die steden waar de Franse keuken in al zijn glorie duidelijk merkbaar is. Van heerlijke, ovenwarme pannenkoeken tot lokale wijnen die in de wijngaarden rondom de stad zelf geproduceerd zijn en frisse visgerechten – er komt geen einde aan de vele culinaire mogelijkheden. En dat tilt je verblijf natuurlijk een niveau hoger!

Wat te doen in Carcassonne

De Basiliek van Saint-Nazaire

De Basiliek van Saint-Nazaire

De eerste steen van deze voorname kerk werd in het jaar 1096 gelegd door Paus Urbanus II. Het was op die plaats waar de voormalige visigotische kerk stond.
De Cité

De Cité

De oude versterkte stad is gesitueerd aan de rechteroever van de Aude rivier, en wordt beschouwd als de grootste vesting van Europa. Er bevinden zich heel wat historische gebouwen, die allen omringd zijn door een dubbele muur.
De St. Michel

De St. Michel

Deze kerk werd tussen 1247 en 1320 gebouwd, en was een van de twee parochiekerken van het nieuwere stadsgedeelte.
De Sint Gimier

De Sint Gimier

Hoewel deze kerk pas in de 19e eeuw werd gebouwd, heeft hij de uitstraling van een 13e-eeuwse kerk. De ontwerper Viollet-le-Duc wilde toentertijd experimenteren met nieuwe en oude gotische architectuur.

Top Hotel Deals in Carcassonne

Bekijk alle hotels in Carcassonne
Bekijk alle hotels in Carcassonne

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Carcassonne