Hotel Bordeaux

Hotel Bordeaux

Bordeaux: de stad staat dan wel bekend vanwege de heerlijke wijnen die er gemaakt worden, er zijn nog meer dan genoeg andere redenen om ze te bezoeken. Als culturele hoofdstad van de regio Gascogne is het de perfecte reisbestemming voor toeristen die graag willen bijleren over de Franse cultuur. Boek je een hotel in Bordeaux, dan gaat dat natuurlijk nog veel gemakkelijker, en precies de goede verblijfplaats vinden is dan ook belangrijk.

Vind een hotel in Bordeaux

Van het toeristische Place de la Bourse tot het Musée des Beaux-Arts en de Grosee Cloche, het zijn allemaal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn tijdens je verblijf. De beste hotels vinden om je meteen in de plaatselijke atmosfeer onder te dompelen is niet altijd eenvoudig, maar het aanbod is groot. Hôtel Cardinal, Hotel Burdigala en Hotel California bevinden zich nabij de belangrijkste toeristische plaatsen, en kunnen dan ook perfect dienen als verblijfplaats.

De wijken van Bordeaux

Centre Ville: Deze wijk is met het Place des Quinconces een van de bekendste van Europa.
Grand Parc: Hotel Cardinal en Hotel Burdigala zijn twee van de beste hotels die je in deze buurt kan vinden!

Hotels in het centrum van Bordeaux

Een stad als Bordeaux heeft natuurlijk een erg oud centrum, waar je de traditionele cultuur nog heel goed kan opsnuiven. Ook vind je hier heel wat leuke hotels, die perfect verweven zijn met de pittoreske indruk van de binnenstad. Bordeaux Bouquière en Divine zijn daar goede voorbeelden van, net als het gezellige L'Appart des Ayres. Niets gaat boven een centraal gelegen hotel dat daarbij eenvoudig bereikbaar is met het openbaar vervoer, én je de kans geeft de leukste plekjes in de stad te ontdekken.

Goedkope hotels in Bordeaux

Bepaalde wijken in Bordeaux staan echter ook bekend vanwege het grote aanbod aan goedkope hotels, zoals Bordeaux Sud. All Suites Apart Hotel Bordeaux Marne biedt bijvoorbeeld heel wat luxe, maar kost toch niet veel. Ook Apart-Hôtel Mer & Golf City Bordeaux Bruges, dat zich in Bordeaux-Lac bevindt, is het overwegen waard als je wat geld wilt besparen.

De beste restaurants

De Bordelaise keuken is écht het proberen waard, en telt als een van de beste van Frankrijk en zelfs Europa. Naast bordeauxwijnen zijn ook gerechten op basis van sjalotten populair, net als de vele visgerechten die er schering en inslag zijn. De wereldbekende ganzenleverpastei en de zoete canule-gebakjes maken een hotel in Bordeaux boeken nog meer de moeite waard.

Wat te doen in Bordeaux

Het Musée d'Aquitaine

Het Musée d'Aquitaine

Dit regionale historische museum behoort tot de grootste van het land. Het is in 1783 opgericht en stelt de overblijfselen van de Romeinse nederzetting die er werd gesticht tentoon.
De Place des Quinconces

De Place des Quinconces

Dit plein is het allergrootste van Frankrijk en het vijfde grootste van Europa.
Het Monument aux Girondins

Het Monument aux Girondins

Dit monument op de Place des Quinconces werd gebouwd aan het eind van de 19e eeuw, ter ere van de girondijnen die vermoord werden tijdens de Franse Revolutie.
De Rue Sainte-Catherine

De Rue Sainte-Catherine

Deze winkelstraat in Bordeaux wordt met een lengte van 1175 meter beschouwd als de langste van Europa.

Top Hotel Deals in Bordeaux

Bekijk alle hotels in Bordeaux
Bekijk alle hotels in Bordeaux

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Bordeaux