Hotel Avignon

Hotel Avignon

De bijnamen van de stad Avignon, Provençaalse pausenstad en Babylon aan de Rhône, zijn in elk geval niet gestolen. Deze stad in het zuiden van Frankrijk behoort tot een van de mooiste van Europa, mede dankzij het historische centrum en unieke stadsbeeld. Heb je een reis naar Avignon geboekt, dan is het echter wel belangrijk dat je een goede verblijfplaats hebt. Enkel op die manier kan je precies die plaatsjes en bezienswaardigheden ontdekken die de stad zo de moeite waard maken. Een hotel in Avignon is dan ook een slim idee.

Vind een hotel in Avignon

Het Pausenpaleis, het Musée du Petit Palais en de Kathedraal van Avignon, het zijn allemaal toeristische attracties die de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens je verblijf in de stad. De Rue de la République en les Halles d'Avignon geven de binnenstad een toeristische indruk, die logischerwijs heel wat bezoekers uit heel Europa aantrekt. Voeg daar een uitgebreid aanbod aan hotels aan toe, waaronder Novotel Avignon Centre en Maison Chats d'Oiseaux, en je hebt een reisbestemming van formaat.

De wijken van Avignon

Stadscentrum van Avignon: Het omwalde stadscentrum omvat onder andere de indrukwekkende Notre-Dame des Doms.
Montfavet: Auberge de Noves is een van de gezellige verblijfplaatsen die je in deze buurt van Avignon vindt.

Hotels in het centrum van Avignon

Het stadscentrum van Avignon moet je gewoon gezien hebben. Niet enkel staat de volledige binnenstad op de UNESCO Werelderfgoedlijst, de zeven poorten die in de omwalling, die wel 4 kilometer lang is, gebouwd zijn, geven het centrum ook nog eens een majestueuze indruk. Verblijfplaatsen als Hotel Mirande en Hotel de l'Horloge alsook Hôtel Médieval en Central Hotel zijn allemaal goede opties als je op zoek bent naar een centraal gelegen hotel dat comfort biedt.

Goedkope hotels in Avignon

Goedkoop in een stad als Avignon verblijven is een droom die uitkomt, zeker gezien de grote hoeveelheid prachtige bezienswaardigheden die je er kan ontdekken. Aux Augustin en Bristol Hotel behoren tot de meest comfortabele verblijfplaatsen die je voor een relatief lage prijs kan boeken.

De beste restaurants

De keuken van Avignon lijkt logischerwijs op de Franse, met ingrediënten als kaas, look, olijfolie en Provençaalse kruiden in tal van gerechten. Toch is de lokale keuken kenmerkend door zijn eenvoud, die in gerechten als ratatouille en bouillabaisse keer op keer terugkomt. Natuurlijk zijn er ook heel wat goedkopere restaurants te vinden, gezellige pizzeria's en zelfs een heus Australisch restaurant.

Wat te doen in Avignon

Het Pausenpaleis

Het Pausenpaleis

Le Palais des Papes is het allergrootste Europese bouwwerk in gotische stijl. Het heeft een oppervlakte van ruim 15.000 m2 en beschikt over twee binnenplaatsen en twaalf torens.
De Pont Saint-Bénézet

De Pont Saint-Bénézet

Deze brug staat ook wel bekend als de Pont d'Avignon en is eigenlijk niet meer dan een overblijfsel van de historische brug die over de rivier de Rhône liep.
De Notre-Dame des Doms

De Notre-Dame des Doms

Deze 12e-eeuwse kathedraal is een van de mooiste bezienswaardigheden van Avignon.
De Stadsmuur van Avignon

De Stadsmuur van Avignon

De stadsmuur ligt rondom het oude stadsgedeelte, is wel 4,2 kilometer lang en heeft zeven poorten.

Top Hotel Deals in Avignon

Bekijk alle hotels in Avignon
Bekijk alle hotels in Avignon

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Avignon