Hotel Hamburg

Hotel Hamburg

Hamburg is een van die steden die symbool staan voor Duitsland als land. Het gaat immers om de tweede grootste stad van het land, en ook een van de belangrijkste vanuit cultureel en economisch standpunt. Hoewel de meeste oude gebouwen in Hamburg tijdens een bombardement in de Tweede Wereldoorlog werden verwoest, valt er toch nog heel wat te ontdekken. Boek je een hotel in Hamburg voor je verblijf, dan weet je dat dat niet gelogen is!

Vind een hotel in Hamburg

Hamburg is erg interessant als stad, mede dankzij de vele universiteiten, musea en natuurparken die er gesitueerd zijn. Zo zijn het Planetarium Hamburg en de Dierentuin Hagenbeck twee van de populairste attracties in de stad, naast de Japanse Tuin en het Thalia-theater. De nabijheid van hotels als Park Hyatt Hamburg en Hamburg Marriott Hotel maakt het voor bezoekers daarbij eenvoudiger om deze bezienswaardigheden zelf van dichtbij te ontdekken.

De wijken van Hamburg

Hamburg-Mitte: Het stadscentrum, waar de rivier de Elbe doorheen loopt, is vooral bekend vanwege de Neuwerk-Turm en het City Hof.
Altona: The Hostel is een van de vele hotels die je in deze eeuwenoude wijk kan vinden.

Hotels in het centrum van Hamburg

De Altstadt van Hamburg is, net zoals Hamburg-Mitte, een van de populairste stadsdelen onder toeristen. In het centrum zijn dan ook heel wat luxueuze hotels gesitueerd. Van het InterCity Hamburg Hotel Hauptbahnhof tot het Renaissance Hamburg Hotel, er zijn haast geen grenzen aan de mogelijkheden als je een centraal gelegen verblijfplaats zoekt. De vele treinstations die over de stad verspreid liggen, maken het daarbij eenvoudig om alle delen van Hamburg te ontdekken tijdens je vakantie!

Goedkope hotels in Hamburg

Hamburg is echter ook de perfecte reisbestemming als je niet al te veel wilt betalen voor je verblijf. Natuurlijk variëren de prijzen, maar bepaalde hotels zoals Novum Hotel Hagemann Hamburg Hafen en Hotel Marienthal zijn het bewijs dat je ook goedkoop in deze Duitse metropool kan logeren. En dat is alleen maar mooi genomen als je ten volle van je reis wilt genieten.

De beste restaurants

Lekker eten kan ook in deze prachtige stad. Van Labskaus, een gerecht op basis van ei, rauwe bieten en matjes, tot de Franzbrötchen, een soort van croissant die je in zowat elk kraampje op elke hoek van de straat kan krijgen, ze staan allemaal symbool voor de stad. Ten slotte kan je in de restaurants en bars ook veel Duitse bieren verkrijgen.

Wat te doen in Hamburg

Het Brahms-Museum

Het Brahms-Museum

Dit museum, gelegen in het Neustadt stadsdeel, is gewijd aan de bekende componist Johannes Brahms.
De Nieuwe Sint Mariadom

De Nieuwe Sint Mariadom

De Neuer St. Mariendom is een indrukwekkende rooms-katholieke kathedraal in Hamburg. Hij bevindt zich in het Sankt Georg stadsdeel.
De Elbphilharmonie

De Elbphilharmonie

De Elbphilharmonie concertzaal ligt aan de rechteroever van de rivier Elbe, in het HafenCity stadsdeel van Hamburg.
De Sankt Nikolaikirche

De Sankt Nikolaikirche

De opvallende Sint Nicolaaskerk is tegenwoordig eigenlijk niet meer dan een ruïne, gesitueerd in de Altstadt. Toch is het altijd een van de meest markante symbolen van de stad gebleven.

Top Hotel Deals in Hamburg

Bekijk alle hotels in Hamburg
Bekijk alle hotels in Hamburg

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Hamburg