Hotel Aken

Hotel Aken

Aken is een van de belangrijkste en mooiste steden in Westfalen. Niet enkel zorgt de nabijheid van een stad als Keulen ervoor dat deze stad bekend is bij bezoekers, ook de opvallende architectuur en cultuur die er heersen laten zeker en vast hun indruk na op het stadsbeeld. Heb je een reisje naar de stad geboekt, dan is het belangrijk dat je een goed hotel in Aken regelt om het beste uit je trip te halen.

Vind een hotel in Aken

Zoals haast elke Duitse stad kent Aken heel wat opvallende bezienswaardigheden, waarvan een groot deel eeuwenoud is. De Aachener Dom en Burg Wilhelmstein zijn daar goede voorbeelden van, evenals het Theater Aachen en het Katschhof. Veel van deze centraal gelegen bezienswaardigheden kan je natuurlijk eenvoudiger ontdekken als je over een goede hotelkamer beschikt, in hotels als Leonardo Hotel Aachen. Comfort en een goede ligging gegarandeerd!

De wijken van Aken

Aken-Centrum: Deze wijk wordt ook wel Aachen-Mitte genoemd, en herbergt hotels als Novotel Aachen City.
Aken-Brand: Het bronzen beeld van de stier op de markt, die symbool staat voor deze wijk, maakt hem zeker en vast het bezoeken waard.

Hotels in het centrum van Aachen

Het centrum van Aachen is pas echt het bezoeken waard als je de mooiste plaatsjes in de stad wilt bezichtigen. De Schatkamer van de Dom van Aken en de vele andere musea die je er vindt, maken de binnenstad erg populair bij toeristen, net als het grote aanbod aan hotels. Best Western Hotel Regence is bijvoorbeeld een van de meest luxueuze hotels in het centrum van de stad, alsook het opvallende Aquis Grana City Hotel.

Goedkope hotels in Aachen

Veel hotels in Aken hebben een opvallende architectuur en weelderig interieur, waardoor ze natuurlijk wat meer kosten dan de gemiddelde verblijfplaats. Er zijn echter ook heel wat goedkopere opties te vinden, zoals Hotel Burghof en Eschweiler Apartments. Deze geven je de kans om de stad Aken en alle omliggende plaatsjes te ontdekken, helemaal op je eigen tempo.

De beste restaurants

De typische Duitse keuken kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke ingrediënten voor het bereiden van bourgondische gerechten. En dat kan je dus ook in Aken verwachten. Van gerechten op basis van vlees en aardappelen tot Sauerbraten, een zure marinade in een soort van zoet sausje, de mogelijkheden zijn uitgebreid. Natuurlijk zijn er ook heel wat internationale keukens te vinden zoals de Griekse, Italiaanse, en nog veel meer.

Wat te doen in Aken

De Dom van Aken

De Dom van Aken

De Aachener Dom, het bisschoppelijk kerkgebouw van de stad, was tot 1802 een kapittelkerk van het Mariastift.
De Kerk van het Heilig Hart van Jezus

De Kerk van het Heilig Hart van Jezus

De Herz-Jesu-Kirche is een indrukwekkende Rooms-Katholieke kerk in Aken. Hij werd aan het begin van de 20e eeuw in de wijk Burtscheid gebouwd.
Het Couvenmuseum

Het Couvenmuseum

Dit museum van kunst, toegepaste kunst en plaatselijke geschiedenis ligt in het centrum van de stad en is genoemd naar Johann en Jakob Couven.
De Lousberg

De Lousberg

Deze opvallende heuvel ligt net ten noorden van de ring bij het bekende Marienturm en ligt op een hoogte van wel 264 meter boven zeeniveau.

Top Hotel Deals in Aken

Bekijk alle hotels in Aken
Bekijk alle hotels in Aken

Onze Hotel + Vluchtaanbiedingen naar Aken